ΤΡΟΥΦΑΚΙΑ ΜΕ ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ!!! ΑΠΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΥΛΙΚΑ, με την "υπογραφή" της εξαιρετικής Μυρσίνης Ακοτάντη!!!.

Μια συνταγή από την μοναδική "αρχιτέκτονα της γεύσης", Μυρσίνη Ακοτάντη





Τι θα χρειασθήτε για περίπου 30 κομμάτια:
110 γραμμάρια κουβερτούρα
110 γραμ. σοκολάτα γάλακτος
100 γραμ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές σιρόπι γλυκόζης
1/4 κουταλάκι μαστίχα Χίου σε σκόνη*
2 κουταλιές βούτυρο, καλό!
80 γραμ. λειωμένη κουβερτούρα για την επικάλυψη

Εκτέλεση
Σ' ένα κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με τη μαστίχα Χίου, ανακατεύοντας απαλά ώστε να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το σιρόπι γλυκόζης και ανακατεύουμε ώστε να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
Λειώνουμε τις σοκολάτες σε μπαιν-μαρί και προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας γάλακτος. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει λίγο ώστε να αρχίσει να "δένει". Ζεσταίνουμε το βούτυρο ώστε να γίνει κρεμώδες, και όχι διαφανές ρευστό, και το προσθέτουμε στο μείγμα, ανακατεύοντας γρήγορα με ένα πηρούνι ή με ένα μπλέντερ χειρός.
Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να σφίξει στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Σχηματίζουμε τα τρουφάκια "κόβοντας" το μείγμα με το μεγάλο "κουτάλι" από το εργαλείο με το οποίο κόβουμε τις πατάτες σε σφαίρες και πλάθοντάς τα στο χέρι. Τα τοποθετούμε σε δίσκο στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τ΄αφήνουμε να "σφίξουν" για 1 ώρα στο ψυγείο. Τα "βάφουμε" με λειωμένη κουβερτούρα χρησιμοποιώντας ένα μικρό, σκληρό πινέλλο.
Διατηρούνται στο ψυγείο κλεισμένα σε αεροστεγές σκεύος.

Ειδική συμβουλή: Φτιάξτε τα με χαμόγελο και απολαύστε τα με αγαπημένους σας.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Η Συνταγή αυτή είναι από το μοναδικό -σε ποιότητα- και "νοστιμιά" βιβλίο της Μυρσίνης Ακοτάντη, "Η ΣΟΚΟΛΑΤΑ" (Ελληνική Ιστορία - Προέλευση- Συνταγές).
Το βιβλίο αυτό κυκλοφορεί σε περιορισμένα αντίτυπα στα καταστήματα: 
-"chef in love":(www.chefinlove.gr) Φειδίου 2 & Χαρ. Τρικούπη-Αθήνα, τηλ/fax:210.3837140
-χαρτόπολις : (www.hartopolis.gr) Δ.Βασιλείου 1 & Λ.Κηφισίας, Φάρος Ψυχικού, τηλ/fax: 210.6777854
-πρόχορος : Πεσμαζόγλου 5 (Στοά του βιβλίου) τηλ 210.3312413
-πληροφορίες: μυρσίνη ακοτάντη 210.6231471

(Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε το http://www.chocolat.gr/)

Στο τέλος της σελίδας όπου αναγράφεται η συνταγή αυτή, η κυρία Ακοτάντη προσθέτει τον εξής σχολιασμό. Τον παραθέτω αυτούσιο, επειδή -προσωπικά- με συγκίνησε, αφού αποπνέει θαπλωρή, νοστιμιά και ...γιατί όχι; Αγάπη!:
"Θυμάμαι πάντοτε το κουτί με τη χιώτικη μαστίχα, τυλιγμένο σε νάϋλον -για να μη χάνεται το άρωμά του- φυλαγμένο στα βάθη του ντουλαπιού της κουζίνας μας σαν πολύτιμο κόσμημα. Τα διάφανα δάκρυα που περιέχει, αρωματίζουν πάντα το χειροποίητο ψωμί της μητέρας μου. Για να μην χαραμίζεται το πολύτιμο υλικό κολλώντας στα τοιχώματα του γουδιού, το πασπαλίζει με μια πρέζα αλεύρι. Στα τρουφάκια, αντί για αλεύρι, μια πρέζα ζάχαρη άχνη κάνει την ίδια καλή δουλειά. Χτυπάμε προσεκτικά ένα μεγάλο "δάκρυ" μαστίχας στο γουδί, μέχρι να γίνει λεπτή άσπρη σκόνη.

(Σημείωση: η φωτογραφία είναι ενδεικτική, από τη διεύθυνση http://www.everyone-loves-chocolate.com/chocolate-free-ecards.html)
Νεότερη Παλαιότερη