ΤΟ ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΡΥΖΟ ΤΗΣ ΟΛΓΑΣ!!! ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ και ΟΣΟΥΣ ΝΗΣΤΕΥΟΥΝ!!!

Το Μελιτζανόρυζο της Όλγας είναι μια απλή συνταγή που -αν μαγειρευθεί με κέφι και μεράκι- αποδεικνύεται ένα  πιάτο πεντανόστιμο!!!

Υλικά
Μελιτζάνες (όσες θα θελήσετε να "απολαύσετε", "στρουμπουλές" κυρίως)
1-2 ξερά κρεμμύδια (ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
Ρύζι (ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε)
Τομάτες φρέσκες (επίσης, ανάλογα με την ποσότητα που θέλετε να φτιάξετε)
Λίγο ελαιόλαδο
Μαϊντανός φρέσκος, ψιλοκομμένος
Και, φυσικά, νερό!

Εκτέλεση
Ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια με το μαχαίρι και τα σωτάρετε ελαφρά σε προθερμασμένο ελαιόλαδο, μέσα σε μετρίου μεγέθους κατσαρόλα.
Προσθέτετε τις μελιτζάνες, που έχετε ήδη πλύνει και αφήσει σε τρυπητό με αλάτι για να ξεπικρίσουν και να "στραγγίσουν", κομμένες σε μικρούς κύβους.
Τις "μαραίνετε" και προσθέτετε είτε τομάτες φυσικές, επίσης κομμένες σε κύβους, είτε κονκασέ (τοματάκια ψιλοκομμένα σε κονσέρβα).
Αφήνετε όλα τα υλικά να πάρουν μια βράση, προσθέτετε τα φυλλαράκια του μαϊντανού, ψιλοκομμένα και αυτά, και αφού αλατοπιπερώσετε ανάλογα με τις προτιμήσεις σας, προσθέτετε νερό τόσο όσο να υπερκαλύψει το περιεχόμενο της κατσαρόλας.
Τέλος ρίχνετε την ανάλογη ποσότητα ρυζιού και αν χρειασθεί, προσθέτετε στη συνέχεια, λίγο νερό ακόμη.
Ψήνετε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και αφού σερβίρετε ζεστό το "μελιτζανόρυζο της Όλγας", θα σας συμβουλεύαμε να το συνοδέψετε προαιρετικά με φέτα, όπως κάνει συνήθως και η "εμπνεύστριά" του, ή να το πασπαλίσετε με τυρί τριμμένο, της αρεσκείας σας, και να το απολαύσετε με καλή παρέα!
Για το κατάλληλο κρασί, θα σας πούμε σύντομα τη γνώμη μας.
Καλή επιτυχία, καλοφάγωτο και στην υγειά της Όλγας, που ευχαριστούμε θερμά!!!

Νεότερη Παλαιότερη