"Ποτό από βύσσινο", μας προτείνει το Γυμνάσιο Καλλιμασιάς της Χίου

Την συνταγή που ακολουθεί, μαζί με άλλες -πεντανόστιμες-, θα βρήτε στην ιστοσελίδα http://www.chios.aegean.gr/kalimasia/index.htm, όπου θα σας πρότεινα να "πεταχτείτε" κάποια στιγμή. Πραγματικά αξίζει τον κόπο!
Προσωπικά, με συγκίνησε η πρώτη σελίδα της σχετικής ηλεκτρονικής διεύθυνσης που "υποδέχεται" τον κάθε επισκέπτη με τρόπο ευγενικό και με λόγια απλά, τα της καρδιάς λεγόμενα, έτσι:

Γυμνάσιο - Λύκειο Καλλιμασιάς
 
Καλώς ήρθατε στις σελίδες του σχολείου μας.
 Στις σελίδες αυτές παρουσιάζουμε το Λαογραφικό Μουσείο Καλλιμασιάς, που βρίσκεται στο σχολείο μας. Το Μουσείο δημιουργήθηκε με την βοήθεια και την συμπαράσταση μαθητών, καθηγητών και κατοίκων της Καλλιμασιάς. Πρωτεργάτης και βασικός δημιουργός ο Διευθυντής του Γυμνασίου κ. Γιάννης Κολλιάρος.
 Επίσης στις σελίδες αυτές, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για την Καλλιμασιά της Χίου.  
Αν πάλι θέλετε να αποκτήσετε ροδοκόκκινα μάγουλα, δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε κατά γράμμα τις νόστιμες Παραδοσιακές Συνταγές, που θα βρείτε στις σελίδες μας.  
Στη συνέχεια μπορείτε να δείτε πληροφορίες για το τοπικό Γυμνάσιο και Λύκειο.
Τέλος, θαυμάστε τις πρώτες ζωγραφικές δημιουργίες, σε υπολογιστή, των μαθητών του σχολείου μας.
Μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας, με e-mail:
lykkalimasias@aegean.gr
και στα τηλέφωνα:
Γυμνάσιο Καλλιμασιάς 0271-51373
Λύκειο Καλλιμασιάς 0271-51272


Εμείς, λοιπόν, για μάγουλα ροδοκόκκινα και για κέφι αγνό, παραθέτουμε την εξής συνταγή, αυτούσια, και για το "κέρασμα" αυτό ευχαριστούμε θερμότατα όλους τους μαθητές της Καλλιμασιάς, αλλά και όλους τους καθηγητές που επάξια στάθηκαν κοντά τους.

Ποτό από βύσσινο!!!
Υλικά:
2 κιλά βύσσινο, 2 κιλά κονιάκ, 2 κιλά ζάχαρη, 15 μοσχοκάρφια, 5 μασουράκια κανέλα, 10 μανταρίνια μικρά άγουρα.
Εκτέλεση:
βάζομε σε μια μπουκάλα το βύσσινο με τη ζάχαρη, την κανέλα, τα μοσχοκάρφια, και τα μανταρίνια για 1 μήνα (Ιούλιο - Αύγουστο) στον ήλιο. Μετά προσθέτομε το κονιάκ, δηλαδή όταν το πάρομε από τον ήλιο. Όταν προσθέτομε το κονιάκ, μπορούμε να το συντηρήσομε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Νεότερη Παλαιότερη