Advertisement

Main Ad

Ταλιατέλες φρέσκων λαχανικών πάνω σε λιαστές τομάτες

Αυτή η συνταγή είναι απλή, όσο και πρωτότυπη, οπότε...γιατί να μην τη δοκιμάσουμε;
Για να δούμε λοιπόν, τι θα χρειαστούμε...
Τα Υλικά με τα οποία θα πρέπει να έχουμε εφοδιαστεί, είναι:
100 γρ. καρόττο
200 γρ. κολοκύθι
1 τεμ. σαλάτα (μαρούλι)
1/2 τεμ. αγγούρι
1/4 τεμ. γογγύλι
100 γρ. τομάτες λιαστές
1/4 ψωμί, χωριάτικο
150 γρ. κατσικίσιο τυρί
20 γρ. αλάτι
10 γρ. πιπέρι
100 ml. λάδι ελιάς
10 γρ. ξύδι μήλου
20 γρ. κουκουνάρι

Τώρα, για να μπορέσουμε να την γευτούμε, συνοδεία με κάποιο άλλο έδεσμα, κάνουμε τα εξής:

Καθαρίζουμε και πλένουμε τα λαχανικά. Τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες και στη συνέχεια κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες και τις αλείφουμε με το τυρί. Τις ψήνουμε στο φούρνο και -εν τω μεταξύ- ετοιμάζουμε μια βινεγρέτ με κουκουνάρι για να αρωματίσουμε τα λαχανικά μας.
Εάν, στη διάρκεια αυτής της -σύντομης, μάλλον- διαδικασίας, βάλουμε και κάποια ευχάριστη μουσική, πιστεύουμε ότι η ευχαρίστησή σας θα είναι μεγαλύτερη.

Και πάλι, ευχή μας είναι να απολαύσετε αυτήν τη συνταγή, ή και οποιαδήποτε άλλη, μόνοι ή με κάποια αγαπημένη σας παρέα, αλλά θυμηθείτε: Τρώτε αργά για να νοιώθετε την ουσία των υλικών πιο έντονα και -κυρίως- για να δημιουργήσετε έστω και λίγες μόνον ποιοτικές στιγμές, που σας αξίζουν.
Να είμαστε όλοι καλά, για να "ανταλλάξουμε" και άλλες γευστικές συμβουλές,σύντομα!


(από το περιοδικό Chef's Club - Λέσχης Αρχιμαγείρων, Χειμώνας 1999-2000, τεύχος 4)