Advertisement

Main Ad

"ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ"




                                     ΠΑΝΔΑΙΣΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

                   ΕΝΑ ΦΑΓΗΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΙ ΠΟΛΥΧΡΩΜΟ!

Η συνταγή που ακολουθεί (που ετοίμασε, αλλά και παρουσίασε σαν έμπειρη "επαγγελματίας") η πολύ καλή μου φίλη Βίκυ (Δημήτρη,  ευχαριστούμε για την φωτογραφία!) , είναι μια γευστικά απολαυσική πρόταση, ιδανική για το καλοκαίρι, αλλά και κατά της κρίσης...Απολαύστε την!!!

ΥΛΙΚΑ
ΠΑΤΑΤΕΣ  ΚΟΜΜΕΝΕΣ  ΣΕ ΛΕΠΤΕΣ ΦΕΤΕΣ

1 ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΟΚΥΘΙ

2 ΦΡΕΣΚΙΕΣ ΝΤΟΜΑΤΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ

3 ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΜΜΕΝΕΣ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ

1 ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΟΜΜΕΝΗ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ

2 ΜΕΓΑΛΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ ΚΟΜΜΕΝΑ ΣΕ ΡΟΔΕΛΕΣ

Ι ΜΕΣΑΙΟ ΚΟΥΤΙ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΤΕΜΑΧΙΣΜΕΝΑ

4 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΕΣ

1 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟΣ ΜΑΙΝΤΑΝΟΣ

1 ΠΟΤΗΡΑΚΙ ΑΣΠΡΟ ΚΡΑΣΙ

ΛΑΔΙ-ΑΛΑΤΙ-ΠΙΠΕΡΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αλείφουμε με λάδι, το πυρέξ ή το ταψί μας. Στρώνουμε σε μια στρώση (να μην επικαλύπτονται) τις πατάτες. Από πάνω, "ακουμπάμε"  τα καλοκυθάκια και κατόπιν τις τομάτες, όλα αλατοπιπερωμένα. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, σωτάρουμε με λάδι όλα τα υπόλοιπα υλικά, αφού τα αλατοπιπερώσουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και αποσύρουμε από τη φωτιά μόλις αυτό εξατμιστεί.
Αδιεάζουμε τα σωταρισμένα λαχανικά στο πυρέξ μας ομοιόμορφα, ώστε να καλύψουμε την επιφάνειά του.
Ρίχνουμε ακόμη λίγο λάδι και ψήνουμε στους  180 βαθμούς, στον κλασσικό φούρνο, για μία έως μιάμιση ώρα (ανάλογα με τον φούρνο).


ΜΙΚΡΑ "ΜΥΣΤΙΚΑ":

***Τα λαχανικά στο τηγάνι δεν πρέπει να μαλακώσουν πολύ, γι΄αυτό δεν χρησιμοποιούμε καθόλου νερό, παρά μόνον το κρασί, και αυτό στο τέλος του σωταρίσματος, έως ότου εξατμισθεί. 

***Αν το φαγητό μας αρπάζει κατά το ψήσιμο, τότε το καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Καλοφάγωτο!!!