ΠΑΣΤΑ ΦΛΟΡΑ, ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΠΕΛΙΝΑΣ- ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ


Πάστα φλόρα από την Πελίνα

ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΙΝΑ

( ΓΕΥΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΜΥΡΩΔΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ ΚΑΦΕ ...
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ! )
Η συνταγή αυτή έχει την δική της ιστορία...
Ξεκίνησα, από αγάπη και μόνο, να γράφω συνταγές και άλλα, ενδιαφέροντα, θέλω να πιστεύω, σε αυτό εδώ το blog.
Πολύ σύντομα, τα "περί αυτού και περί των ονείρων μου, των προθέσεών μου να το δω να μεγαλώνει και να γίνεται τρανό!!!", αγαπημένο στέκι πολλών επισκεπτών του, τα εμπιστεύτηκα στην αδελφική μου φίλη Βίκυ και, όπως συμβαίνει σε κάθε ωραία ιστορία που κάπως σαν παραμύθι ξεκινά, το κουβάρι άχισε να ξετυλίγεται και μαζί και η ιστορία του "Πεντανόστιμο".
Η Βίκυ, λοιπόν, μου έστειλε αμέσως συνταγές και ζήτησε από τον γιο της τον Δημήτρη (ευχαριστούμε πολύ Βίκυ και Δημήτρη) να φωτογραφίζει τα "έργα" της, και το είπε στην Πελίνα, που ζήτησε από τον δικό της γιο, τον Χάρη να φωτογραφίσει τα δικά της εδέσματα (ευχαριστούμε πολύ Πελίνα και Χάρη) και η ιστορία κύλησε στο αυλάκι, αφού έτσι έφτασε η πάστα φλόρα σε εμένα και από εμένα σε εσάς και όλοι μαζί ευχόμαστε να την φτιάξετε και να την απολαύσετε όπως αγαπάτε, σκέτη ή με παγωτό, με παρέα ή όχι, αλλά πάντως με καλή καρδιά και διάθεση!!!
Και αν σας περισσέψει και κανένα κομμάτι, βάλτε το όμορφα-όμορφα σε ένα πιάτο ζηλευτό και δώστε το σ' εκείνη την γειτόνισσά σας που μεγάλωσε και δεν μπορεί εύκομα να μαγειρεύει τέτοιες λιχουδιές, ή σε κάποιον άλλο που πιστεύετε ότι θα χαρεί πολύ με το τρατάρισμά σας...
Και επειδή η ζωή δούναι και λαβείν είναι, εμείς, για να σας "ανταμείψουμε" , και άλλες νοστιμότατες συνταγές θα σας δώσουμε, και νόστιμα νέα θα σας λέμε...
Και άν θέλετε και εσείς να μας στείλετε μια συνταγή σας, μαζί με την ανάλογη φωτογραφία και το όνομά σας στη διεύθυνση pentanostimo@gmail.com, ευχαρίστως να την δημοσιεύσουμε το συντομότερο δυνατόν.
Αρκετά σας κρατήσαμε όμως...η συνταγή μας αμέσως ξεκινά....

                  
 ΥΛΙΚΑ ΠΟΥ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΘΟΥΜΕ
450  ΓΡΑΜ. ΑΛΕΥΡΙ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ
125  ΓΡΑΜ.ΖΑΧΑΡΗ
½  Κ. ΓΛ. BAKING POWDER
2  ΑΥΓΑ ΟΛΟΚΛΗΡΑ
2  Κ. ΣΟΥΠΑΣ  ΚΟΝΙΑΚ
1  ΒΑΝΙΛΙΑ
1  ΠΡΕΖΑ ΑΛΑΤΙ
225  ΓΡΑΜ.ΒΙΤΑΜ (ΜΑΛΑΚΟ)
2  ΦΛΥΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΥΚΟΚΟ (ή άλλη, της αρεσκείας σας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΤΗ ΖΥΜΗ ΩΣ ΕΞΗΣ:
ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ, ΤΟ BAKING POWDER ΚΑΙ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ. 
ΧΤΥΠΑΜΕ ΧΩΡΙΣΤΑ ΤΑ ΑΥΓΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟΝΙΑΚ, ΤΗ ΒΑΝΙΛΙΑ  ΚΑΙ ΤΟ  ΑΛΑΤΙ, ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΠΩΛ ΜΕ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ. 
ΤΕΛΟΣ  ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΒΙΤΑΜ (ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΣΚΛΗΡΟ) ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΖΥΜΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ.
ΟΤΑΝ ΓΙΝΕΙ Η ΖΥΜΗ ΜΑΣ (ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΟΛΛΑΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ  ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ, ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΝΟΥΜΕ ΠΡΟΣΘΕΤΟΝΤΑΣ ΛΙΓΟ ΑΛΕΥΡΙ),
ΦΤΙΑΧΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΜΠΑΛΑ, ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΑΦΟΥ ΤΥΛΙΞΟΥΜΕ ΜΕ ΜΕΜΒΡΑΝΗ, ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ.
ΟΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΟΙΜΗ, ΚΡΑΤΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΚΡΗ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ.
ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΤΗΝ ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΧΕΡΙ, ΣΕ ΒΟΥΤΥΡΩΜΕΝΗ ΤΑΡΤΙΕΡΑ, ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ « ΠΙΑΣΕΙ» ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΓΥΡΩ- ΓΥΡΩ ΣΤΟ ΤΟΙΧΩΜΑ.
(ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΤΟΙΧΩΜΑ ΤΗΣ ΤΑΡΤΙΕΡΑΣ)
ΑΠΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΟΜΟΙΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΛΙΖΟΥΜΕ, ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΜΕ ΜΠΑΣΤΟΥΝΑΚΙΑ ΖΥΜΗΣ, ΣΕ ΚΑΘΕΤΕΣ ΚΑΙ ΟΡΙΖΟΝΤΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ.
ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΚΛΑΣΙΚΟ  ΦΟΥΡΝΟ, ΣΤΟΥΣ 180ο ΓΙΑ 35-40 ΛΕΠΤΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΡΟΔΙΣΕΙ...

Τέλος, ανοίγουμε τον φούρνο και αφήνουμε την ευωδιά της φρεσκοψημένης πάστα φλόρα να ταξιδέψει στο σπίτι μας..., ενόσω περιμένουμε να κρυώσει για να την απολαύσουμε...

                                              Κ Α Λ Ο Φ Α Γ Ω Τ Η!!!
Νεότερη Παλαιότερη