Advertisement

Main Ad

Συνταγή από το βιβλίο του σεφ Γιάννη Λουκάκου "Σεφ από την αρχή", και από το προσωπικό του site www.yannislucacos.gr


Μπρουσκέτα με ντομάτα, φέτα και πέστο βασιλικού
Για τις μπρουσκέτες
  • 8 χοντρές φέτες ψωμί χωριάτικο
  • 20 γρ. ελαιόλαδο
  • 70 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 30 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 10 γρ. πέστο βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδο κομμένη στη μέση
  • αλάτι χοντρό
  • ρόκα καθαρισμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗΓΙΑ 8 ΜΠΡΟΥΣΚΕΤΕΣ
Για τις μπρουσκέτες με ντομάτα, φέτα και πέστο βασιλικού
Με ένα πινέλο αλείφουμε με ελαιόλαδο τις φέτες του ψωμιού. Τρίβουμε το σκόρδο με την κομμένη πλευρά πάνω στις φέτες, ώστε να αφήσει το άρωμα του διακριτικά. Τοποθετούμε τις φέτες σε ένα ταψί και τις ψήνουμε στο γκριλ του φούρνου μέχρι να πάρουν χρώμα και να σχηματίσουν κρούστα στην πάνω τους πλευρά. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν.
Αλείφουμε τις ψημένες φέτες με το πέστο, προσθέτουμε τα τοματίνια και αλατίζουμε. Τέλος, προσθέτουμε τη φέτα και τη ρόκα.

(Τόσο η φωτογραφία, όσο και η συνταγή αυτή, προέρχεται από το βιβλίο του σεφ Γιάννη Λουκάκου "Σεφ από την αρχή", και την δανειστήκαμε από το προσωπικό του site (www.yannislucacos.gr) (www.yannislucacos.gr/el/recipe/160)
Ένα εξαιρετικό site που σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επισκεφθείτε!!!