ΑΘΗΝΕΟ και ΖΥΘΟΓΝΩΣΙΑ 2015

Το ΑΘΗΝΕΟ στη Ζυθογνωσία 2015

Πιστή στη δέσμευσή της να ενδυναμώσει την κουλτούρα της μπύρας στην Ελλάδα, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία, συμμετείχε στην έκθεση "Ζυθογνωσία 2015", με ένα ειδικό περίπτερο για το ΑΘΗΝΕΟ, τον πρώτο χώρο δημιουργικής ζυθοποιίας. Η "Ζυθογνωσία 2015", η οποία είναι αφιερωμένη στους λάτρεις της μπίρας, διοργανώθηκε φέτος για δεύτερη φορά στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2015.
Στο ΑΘΗΝΕΟ, όλες οι μπύρες που παράγονται είναι εμπνευσμένες από τις τέσσερις εποχές του χρόνου, αντανακλώντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε εποχής: πιο ανοιχτόχρωμες και δροσερές για την άνοιξη και το καλοκαίρι, πιο σκουρόχρωμες και έντονα αρωματικές για το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Στο πλαίσιο αυτό, όσοι επισκέφθηκαν το περίπτερο του ΑΘΗΝΕΟ στη "Ζυθογνωσία 2015", είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν δύο συνταγές που βγήκαν από τα καζάνια του ΑΘΗΝΕΟ, τις ΑΘΗΝΕΟ#3, ΑΘΗΝΕΟ#4.
Η ΑΘΗΝΕΟ#3, είναι Lager με Μαστίχα Χίου, μια ελαφριά μπύρα με θολό χρυσοκίτρινο χρώμα και ισορροπημένη, γλυκόπικρη γεύση. Η μαστίχα ξεχωρίζει, χαρίζοντας τη μπύρα το ξεχωριστό της άρωμα, αλλά και μια ιδιαίτερη μακρά επίγευση. Η ΑΘΗΝΕΟ#4 είναι μια India Pale Ale, με θολό χρυσοκίτρινο χρώμα, γεμάτο σώμα με έντονη πικράδα και πλούσιο άρωμα λυκίσκου.

Επιπλέον, στο περίπτερο του ΑΘΗΝΕΟ, οι λάτρεις της μπύρας είχαν τη δυνατότητα να γίνουν "Beer Masters", μέσω μιας ειδικής ηλεκτρονικής εφαρμογής, με την οποία μπορούσαν να μάθουν περισσότερα για την ιστορία και τα είδη της μπίρας, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε κατηγορίας, αλλά και τις διαδικασίες ζυθοποίησης και παραγωγής μπύρας. Το ΑΘΗΝΕΟ είναι ένας πρότυπος χώρος δημιουργικής ζυθοποιίας, ο οποίος είναι αφιερωμένος στον πολιτισμό της μπύρας. Στόχος του είναι να αποτελέσει έναν πυρήνα καινοτομίας, γνώσης, έμπνευσης και ψυχαγωγίας. Διαθέτοντας ένα μικρό μουσείο και πρωτότυπες γευστικά μπύρες, προσφέρει στους επισκέπτες του μια ολοκληρωμένη εμπειρία, η οποία καλύπτει από τα συστατικά ως την ιστορία της μπύρας.Περισσότερες πληροφορίες στο www.athineo.gr
Σχετικά με την Αθηναϊκή Ζυθοποιία:
Η Αθηναϊκή Ζυθοποιία Α.Ε., είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής και εμπορίας μπύρας στην Ελλάδα, με ενεργή παρουσία στη χώρα για περισσότερα από 50 χρόνια. Ιδρύθηκε το 1963 από μια ομάδα Ελλήνων επιχειρηματιών και σήμερα αποτελεί μέλος του Ομίλου Heineken N.V. Παράγει στην Ελλάδα τις μπύρες Amstel, Amstel Pils, Amstel Bock, Amstel Radler, Amstel Free, Heineken, ΑΛΦΑ, ΑΛΦΑ Strong, ΑΛΦΑ Weiss, Fischer, ΒΙΟΣ 5, Buckler από 100% ελληνικό κριθάρι, καθώς και το φυσικό μεταλλικό νερό ΙΟΛΗ. Παράλληλα, εισάγει γνωστές μάρκες μπύρας, όπως τις : Sol, Mc Farland, Erdinger, Affligem, Murphy's, Duvel, Chimay και άλλες. Διαθέτει 3 μονάδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και 2 ιδιόκτητα βυνοποιεία σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα καθώς και μια μονάδα εμφιάλωσης του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΙΟΛΗ στη Λαμία. Με τη βοήθεια ενός εκτεταμένου δικτύου διανομής και πώλησης, παράγει και διανέμει τα προϊόντα της σε 26 χώρες και στις 5 ηπείρους.



Νεότερη Παλαιότερη