ΜΑΝΙΤΑΡΟΣΟΥΠΑ ΜΕ ΦΡΕΣΚΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ


ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ. φρέσκα μανιτάρια
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 1 με 2 σκελίδες σκόρδο, περασμένο από ειδικό τρίφτη
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 2 φλυτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος light ή 1 φλυτζάνι γάλα εβαπορέ
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
mushroom soup, picture found on www.sunwarrior.com


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
1.  Κόψτε τα μανιτάρια σε φέτες.  
2.  Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Αφήστε τα στη φωτιά μέχρι να μαλακώσουν. 
3.   Προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι και ανακατέψτε.
4.   Στη συνέχεια, προσθέστε στο μείγμα τον ζωμό κοτόπουλου και αφήστε το στη φωτιά μέχρι να πήξει το μείγμα ελαφρά, ενώ ανακατεύετε συνεχώς.
5.   Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος με την τελευταία κουταλιά αλεύρι σε ένα ξεχωριστό σκεύος και προσθέστε το αλατοπίπερο. Ρίξτε την κρέμα στη σούπα και αφήστε το μείγμα να πήξει και πάλι, ενώ ανακατεύετε συχνά.  
6.   Κατεβάστε τη σούπα από τη φωτιά, προαιρετικά πασπαλίστε την επιφάνεια, διακριτικά, με λίγο μαϊντανό, σερβίρετε και απολαύστε την!
Καλή σας όρεξη!

Νεότερη Παλαιότερη