ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ για τις βροχερές μέρες...

"Όσο ο ήλιος αραιώνει τις επισκέψεις του και οι βροχές δυναμώνουν, η όρεξή μας τραβά γεύσεις βελούδινες, φαγητά ζεστά, σπιτικά, που μπορούμε να απολαύσουμε στο οικογενειακό τραπέζι.
Για τη συνέχεια των συνταγών μας, σήμερα, επιλέξαμε την κολοκυθόσουπα. Σας την παρουσιάζουμε..."


PUMPKIN SOUP picture found on www.taste.com.au)

ΚΟΛΟΚΥΘΟΣΟΥΠΑ
__________________________________________________________________
Υλικά
1 κιλό κολοκύθα κομμένη σε μεγάλους κύβους χωρίς σπόρους και φλούδα. 
2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο
3 φλυτζάνια (740 ml ζωμό κοτόπουλο ή λαχανικών)
1 φλυτζάνι/ 250 ml γάλα 
Αλάτι
Πιπέρι
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
  • Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα σκεύος (εκτός από το αλάτι και το πιπέρι) και βάλτε τα στη φωτιά να πάρουν βράση. Στη συνέχεια, χαμηλώστε τη φωτιά και αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσουν τα κομμάτια της κολοκύθας.
  • Απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και είτε με ένα χτυπητήρι, είτε με ένα blender, (αλλά στην περίπτωση του blender, αφήστε το μείγμα να κρυώσει λίγο για να μην γίνει "έκρηξη" μέσα στο ειδικό σκεύος του)   "χτυπήστε" όλα τα υλικά ώστε να σχηματισθεί ένας πηχτός χυλός.
  • Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με το γούστο σας, και σερβίρετε με κρουτόν.
  • Αν θέλετε η σούπα σας να είναι πιο παχύρρευστη, μπορείτε να αντικαταστήσετε το γάλα με κρέμα γάλακτος την οποία θα πρέπει να προσθέσετε αφού βγάλετε το μείγμα από το blender και να μην τη βράσετε.
Σημείωση: Προαιρετικά, μπορείτε, αφού σερβίρετε τη σούπα στα πιάτα, μπορείτε να τη "στολίσετε" με γιαούρτι ή κρέμα γάλακτος.
Επίσης, μπορείτε, αν θέλετε ή υπάρχει λόγος, να αντικαταστήσετε το γάλα με αμυγδαλέλαιο ή γάλα σόγιας.

Νεότερη Παλαιότερη