Συνταγή ελληνικής βραδιάς: "Ο στρίγκλος που έγινε αρνάκι" και μπουρεκάκια μελιτζάνας με φέτα

Το 1967, σε σενάριο και σκηνοθεσία του μοναδικού Αλέκου Σακελάριου, κάνει τη "σκηνική της παρουσία" η ταινία, " Ο στρίγκλος που έγινε αρνάκι". Πρωταγωνιστές ο Λάμπρος Κωνσταντάρας και η Μάρω Κοντού. 
Από αυτήν, είναι και το παρακάτω απόσπασμα:



Από τα "πιάτα" που "ακούγονται" στην ταινία, είναι τα μπουρεκάκια. 
Εμπνεόμενοι και εμείς, σχετικά, σας δίνουμε μια συνταγή για μπουρεκάκια με μελιτζάνα και φέτα, που είναι σίγουρο ότι θα απολαύσετε.

Υλικά

1 μεγάλη μελιτζάνα, κομμένη κατά μήκος, στη μέση
Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι, κατά προτίμηση
1/2 φλυτζάνι τυρί φέτα, σε τρίμματα
1/4 φλυτζάνι φυστίκια Αιγίνης, ξεφλουδισμένα και κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κόλιανδρο
5 φύλλα κατεψυγμένα φύλλα κρούστας, αποψυγμένα 
1/2 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι (ή λιγότερο, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας)
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊντανό
(picture found on
 http://www.delish.com/cooking/recipe-ideas/recipes/a15860/eggplant-feta-phyllo-pies-recipe-mslo0511/)
Εκτέλεση
  • Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς. 
  • Με ένα πινελάκι μαγειρικής, αλείψτε τα δύο κομμάτια της μελιτζάνας  με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τα. 
  • Σε ένα ταψάκι, στρώστε ένα κομμάτι λαδόκολλα και τοποθετήστε τη μελιτζάνα επάνω. 
  • Ψήστε για 20 λεπτά, και στη συνέχεια μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου σας στους 180 βαθμούς. 
  • Μόλις η μελιτζάνα σας είναι έτοιμη, (αρκετά μαλακή για να "δουλευτεί"), την βγάζετε από τον φούρνο και σε λίγο - προσεκτικά, για να μην καείτε- την ξεφλουδίζετε και την κόβετε σε μικρά κομμάτια. 
  • Βάλτε τα κομμάτια αυτά σε ένα μπωλ και προσθέστε -ανακατεύοντας- τη φέτα, 3 κουταλιές της σούπας από τα φυστίκια, τον κόλιανδρο, το κόκκινο πιπέρι και τον μαϊντανό μαζί με όσο αλατοπίπερο θέλετε. Ανακατεύετε καλά και στη συνέχεια αλείφετε με λάδι 6  μεταλλικά φορμάκια για mufins.
  • Αλείψτε ελαφρά με λάδι τα φύλλα ζύμης, βάζοντας το ένα πάνω στο άλλο. Κόψτε το "στρώμα" των φύλλων σε 6 τετράγωνα κομμάτια και βάλτε καθένα από αυτά μέσα στα 6 φορμάκια.  
  • Βάλτε 1/4 φλυτζανιού του μείγματος μελιτζάνας μέσα σε κάθε φορμάκι και διπλώστε από πάνω όσο περισσεύει, για να "κλείσει".
  • Αλείψτε ελαφρά με ελαιόλαδο το πάνω μέρος τους και πασπαλίστε με 1 κουταλιά φυστίκι, καθένα από αυτά. 
  • Βάλτε τα φορμάκια στον προθερμασμένο φούρνο των 180 βαθμών και ψήστε για 30 λεπτά μέχρι να "χρυσίσουν¨. 
  • Βγάλτε τα από τον φούρνο και αφήστε τα για 5 λεπτά.
  • Απολαύστε τα προαιρετικά με το αγαπημένο σας κρασί και απαραίτητα με καλή παρέα!


Νεότερη Παλαιότερη