Advertisement

Main Ad

ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΣΩΤΕ με βούτυρο και σκόρδο


Μια συνταγή για κάτι νόστιμο και μάλλον υγιεινό, ιδίως για τις μέρες που βρέχει, όπως σήμερα. Μαγειρέψτε τα και θα μοσχομυρίσει το σπίτι σας....

Υλικά
1 "σκαφάκι" μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας  έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/ φλυτζανιού ξηρό λευκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας πλατύφυλλο μαϊντανό, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

Μέθοδος


  • Σε ένα μεγάλο, βαθύ τηγάνι ζεστάνετε το βούτυρο και το λάδι σε μέτρια θερμοκρασία. 
  • Μόλις ζεσταθούν πολύ, προσθέστε τις σκελίδες σκόρδου και σωτάρετέ τις ελαφρά, χωρίς να τις αφήσετε να πάρουν σκούρο χρώμα. 
  • Προσθέστε και τα μανιτάρια και ανακατέψτε ελαφρά. 
  • Χαμηλώστε τη θερμοκρασία, προσθέστε το κρασί και αφήστε για λίγο τα μανιτάρια να ψηθούν και το κρασί να εξατμισθεί αρκετά. 
  • Στη συνέχεια, σβήστε τη φωτιά, προσθέστε τον μαϊντανό, ανακατέψτε με πολύ απαλές κινήσεις και σερβίρετε αμέσως.