Πατατοσαλάτα συνοδεία λευκού ξηρού κρασιού Μοσχάτο : υπογραφή "Αμπελώνας Βακιρτζή"

ΠΑΤΑΤΟΣΑΛΑΤΑ

Υλικά
500 γρ. μικρές πατάτες
500 γρ. μικρές κόκκινες πατάτες
2 κουταλιές της σούπας καλό, ξηρό άσπρο κρασί
2 κουταλιές της σούπας ζωμός κοτόπουλου
3 κουταλιές της σούπας ξύδι μήλου
1/2 κουταλιά της σούπας μουστάρδα 
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
3/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκο-αλεσμένο μαύρο πιπέρι
10 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/4 φλυτζανιού ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια 
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας βασιλικό


                                          (potato salad, picture found on https://www.pinterest.com/pin/287526757436490371/)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ


Ρίξτε τις άσπρες και τις κόκκινες πατάτες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό, αλατισμένο νερό και βράστε τις για 20 με 30 λεπτά, περίπου, μέχρι να ψηθούν καλά. Στραγγίξτε το νερό και βάλτε μια πετσέτα πάνω από την κατσαρόλα αφήνοντάς τες έτσι, στον ατμό, για άλλα 10 λεπτά, περίπου. Μόλις κρυώσουν τόσο που να μπορείτε να τις πιάσετε, κόψτε τις στη μέση, ή σε 4 κομμάτια, αν είναι αρκετά μεγάλες και τοποθετήστε τις σε ένα μπωλ μεσαίου μεγέθους. Ρίξτε το κρασί και τον ζωμό κοτόπουλου και ανακατέψτε με πολύ απαλές κινήσεις. Αφήστε για λίγο το μείγμα έτσι, ώστε τα υγρά να "ποτίσουν" τις πατάτες. Σε ένα άλλο σκεύος, ανακατέψτε το ξύδι, τη μουστάρδα, το μισό κουταλάκι αλάτι και το 1/4 κουταλάκι πιπέρι και προσθέστε το ελαιόλαδο χτυπώντας το μείγμα με απαλές κινήσεις, και πάλι, ώστε το μείγμα σας να γίνει ομοιογενές. Προσθέστε τη σως αυτή (vinaigrette) στις πατάτες. Προσθέστε τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο, τον μαϊντανό, τον βασιλικό, το 1 1/2 κουταλάκι αλάτι και το 1/2 κουταλάκι πιπέρι και ανακατέψτε. Σερβίρετε την πατατοσαλάτα όσο είναι ζεστή.
Προαιρετικά, στολίστε με ένα βραστό αυγό, κομμένο στα 4. 

Πρόταση κρασιού
Για να συνοδέψετε τη συνταγή αυτή, αλλά και να το απολαύσετε σκέτο, σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το ΜΟΣΧΑΤΟ, Οίνο Λευκό Ξηρό με υπογραφή "Αμπελώνας Βακιρτζή".


Τα χαρακτηριστικά του:
Ποικιλία:100% Μοσχάτο.
Προέλευση:Ιδιόκτητοι αμπελώνες στις πλαγιές του Πτώου Όρους, Βοιωτία.
Οινοποίηση:Κλασσική λευκή οινοποίηση, προζυμωτική απολάσπωση, ζύμωση σε ψυχόμενες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία στους 18°C, παραμονή 6 μηνών στη δεξαμενή και εμφιάλωση.
Αλκοολικός βαθμός:13% VOL
Χαρακτηριστικά:Λαμπερό κίτρινο χρώμα με χρυσαφένιες ανταύγειες. Τα πλούσια αρώματα ροδάκινου, τριαντάφυλλου και μελιού χαρίζουν γεμάτη και ισορροπημένη γεύση. Στο στόμα χαρακτηρίζεται από ζωντανή οξύτητα και λιπαρότητα. Είναι μια ιδανική πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.
Συνοδεύει:Σαλάτες, ορεκτικά, θαλασσινά, ψητά ψάρια. Πίνεται και σαν απεριτίφ. Απολαύστε το δροσερό στους 8°C


Νεότερη Παλαιότερη