Lava Cake, ή κέϊκ με γέμιση ρευστής σοκολάτας

Είναι ένα από τα πιο νόστιμα cakes. Αρκεί να το δοκιμάσετε σκέτο, γαρνιρισμένο με κρέμα γάλακτος, σαντιγύ ή παγωτό για να γίνετε πιστοί φανατικοί οπαδοί του.Σας λέμε απλά ότι, φαντασθείτε να κόβετε μια φέτα του και παχύρρευστη, λαχταριστή σοκολάτα να τρέχει στο πιάτο σας, έτοιμη να σας γλυκάνει, να σας σαγηνεύσει, να σας μαγέψει... Καλή σας όρεξη!

Υλικά

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 125 γρ. ανάλατο βούτυρο
  • 3 αυγά
  • 3 κρόκους αυγών
  • 1/4 φλυτζανιού ζάχαρη
  • 1/4 φλυτζανιού αλεύρι που φουσκώνει 

lava cake, picture found on http://life-in-the-lofthouse.com/crockpot-chocolate-lava-cake/
Εκτέλεση

  • Σε ένα μεταλλικό μπωλ, λιώστε τη σοκολάτα και το βούτυρο σε bain marie. Μόλις λυώσουν, χρησιμοποιείστε ένα χτυπητήρι (χειροκίνητο ή ηλεκτροκίνητο) για να διαλύσετε τυχόν σβώλους που έχουν δημιουργηθεί.
  • Όταν το μείγμα σας γίνει ένας λείος χυλός, απομακρύνετέ το από τη φωτιά και αφού χλιαρύνει, προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας συνεχώς με απαλές κινήσεις. 
  • Στη συνέχεια, προσθέστε τους επιπλέον κρόκους και ανακατέψτε και πάλι για να επιτύχετε ένα ομοιογενές μείγμα.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη και -πάλι- ανακατέψτε πριν προσθέσετε το αλεύρι.
  • Προσθέστε το αλεύρι και με απαλές κινήσεις συνεχίστε το ανακάτεμα για να γίνει το μείγμα σας ένας ελαφρά παχύρρευστος χυλός.
  • Σε φόρμα cake που έχετε βουτυρώσει και αλευρώσει ελαφρά, ρίξτε το μείγμα σας.

Στη συνέχεια, τοποθετήστε τη φόρμα σας στο ψυγείο για μισή ώρα, περίπου. Εν τω μεταξύ, προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 190 βαθμούς.
Τοποθετήστε τη φόρμα σας στη μεσαία σχάρα και ψήστε για 10 περίπου, λεπτά.
Μόλις βγάλετε το cake σας από τον φούρνο, αφήστε το να "καθήσει" για 2-3 λεπτά και αναποδογυρίστε το σε πιατέλα.
Σερβίρετε με παγωτό, κρέμα γάλακτος ή σκέτο!


    Νεότερη Παλαιότερη