World Class Bartender of the Year 2016- Finalists



World Class Bartender of the Year 2016 - Kizoa Online Movie Maker

WORLD CLASS BARTENDER OF THE YEAR 2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΞΙ ΠΡΩΤΟΙ ΦΙΝΑΛΙΣΤ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ


Με την ολοκλήρωση  μίας εβδομάδας γεμάτης από μοναδικές παρουσιάσεις cocktail σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι κριτές της πρώτης φάσης του διαγωνισμού ανακοίνωσαν τους έξι πρώτους  bartenders που θα βρεθούν στον ελληνικό τελικό τον Μάιο. 

Η πρώτη φάση του διαγωνιστικού σκέλους του WORLD CLASS BARTENDER OF THE YEAR 2016 ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Περισσότεροι από 40 bartenders δήλωσαν συμμετοχή στην πρώτη φάση του διαγωνισμού και παρουσίασαν τις δημιουργίες τους, βασισμένες στη νέα τάση του Mindful Drinking,  με cocktail χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ. Κριτές της πρώτης φάσης του διαγωνισμού ήταν ο Tim Etherington, global ambassador του Bulleit Rye & Bulleit Bourbon whisky και ο Thomas Aske, συνιδρυτής της εταιρείας Fluid Movement. 

Μετά από μία εβδομάδα γεμάτης από μοναδικές και εντυπωσιακές παρουσιάσεις cocktail χαμηλής περιεκτικότητας σε αλκοόλ, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από bartenders από όλη την Ελλάδα, οι δύο κριτές του διαγωνισμού ανακοίνωσαν τους έξι bartenders που θα βρεθούν στον ελληνικό τελικό του WORLD CLASS, διεκδικώντας τη θέση τους για τον παγκόσμιο τελικό του διαγωνισμού που θα πραγματοποιηθεί το Σεπτέμβριο του 2016, στο Μαϊάμι των Η.Π.Α. Οι έξι πρώτοι φιναλίστ του διαγωνισμού είναι οι: 

Δήμητρα Αντωνακοπούλου – 360 Cocktail Bar, Αθήνα

Νίκος Αρσλάνογλου – Shark, Θεσσαλονίκη

Αναστάσης Βιζιηνός – Εrnest, Θεσσαλονίκη

Βαγγέλης Προυσαεύς – Ling Ling by Hakkasan, Μύκονος

Αλέξης Σιμωνίδης – Theory Bar & More, Αθήνα 

Το διαγωνιστικό σκέλος του WORLD CLASS πλέον ανανεώνει το ραντεβού του με τους bartenders για την έναρξη του δεύτερου κύματος του διαγωνισμού, που θα ξεκινήσει το Μάρτιο του 2016. Οι bartenders που δεν κατάφεραν να κερδίσουν μία θέση στον ελληνικό τελικό μέσα από το πρώτο κύμα, θα έχουν την ευκαιρία να ξαναπροσπαθήσουν και στο δεύτερο κύμα του διαγωνισμού. 

#WORLDCLASSGREECE #WORLDCLASS2016








Για το WORLD CLASS των RESERVE Brands της DIAGEO:

Το World Class των Reserve Brands της Diageo είναι μία διεθνής πλατφόρμα ανταλλαγής νέων ιδεών που εξυψώνει την τέχνη του bartending, αναδεικνύοντας τους κορυφαίους bartenders στον κόσμο. Πρόκειται για τον κορυφαίο θεσμό του κλάδου διεθνώς, που στόχο έχει να μεταμορφώνει και να εξελίσσει την εμπειρία της γεύσης, φέρνοντας στο προσκήνιο τις παγκόσμιες τάσεις για την κουλτούρα των cocktail και διοχετεύοντάς τις στα καλύτερα bars παγκοσμίως. Βασικός κορμός της διοργάνωσης είναι ένα παγκόσμιο πρόγραμμα εκπαίδευσης και προβολής, μέσω συνεργασιών με gurus του κλάδου, με top bar στον κόσμο και με media, γεγονός που κάνει το World Class των Reserve Brands της Diageo, τον θεσμό που αναγνωρίζεται από bartenders και κοινό ως η κορυφαία διάκριση που μπορεί να λάβει ένας επαγγελματίας του χώρου. Οι νικητές του διαγωνισμού στηρίζονται από ένα πρόγραμμα δημοσίων σχέσεων, συμπεριλαμβανομένου του World Class TV Show που πέρσι προβλήθηκε σε περισσότερες από 152 χώρες και σε τηλεοπτικά κανάλια όπως τα RTL 5, το Acht, το The Food Network, το Fox Traveller, το GNT, το DirecTV και το Travel Channel. Επίσης, στο πλαίσιο του προγράμματος προβολής εντάσσεται και το WORLD CLASS™ 50: The Definitive Drinking Guide 2013 (http://definitivedrinkingguide.com), ένας ξεχωριστός οnline οδηγός με τις προτάσεις των 50 φιναλίστ bartenders, που διακρίθηκαν στον περσινό παγκόσμιο τελικό του World Class. Από το 2009 μέχρι και σήμερα, αποτελεί τη μεγαλύτερη πρωτοβουλία που δημιουργήθηκε από μία και μόνο εταιρία και έχει εκπαιδεύσει περισσότερους από 17.000 ταλαντούχους bartender. 

Η DIAGEO είναι κορυφαία εταιρεία premium αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα και τον κόσμο. Το όνομα Diageo προέρχεται από την συνένωση δύο λέξεων: από τη Λατινική λέξη Dia που σημαίνει ημέρα και την λέξη Geo που προέρχεται από την Ελληνική γαία. Το όνομα μας αντικατοπτρίζει το όραμα της εταιρίας «Γιορτάζουμε τη ζωή, κάθε ημέρα, σε όλη τη γη, υπεύθυνα».

Στην Ελλάδα, η Diageo διακινεί μία μεγάλη σειρά σημάτων, που κατέχουν κορυφαία θέση στην εκάστοτε κατηγορία και σε κάθε περίσταση κατανάλωσης. Τα whiskies Johnnie Walker, Haig, Dimple, Cardhu και τα Classic Malt, η Smirnoff Vodka, το Gordon´s Gin, το Baileys Creamy liqueur, η Ursus και η σαμπάνια Veuve Cliquot, είναι μερικά από τα δημοφιλή σήματα που εμπορεύεται η Diageo Hellas στην χώρα μας.

Η Diageo μεταξύ άλλων θέτει την μετρημένη κατανάλωση των αλκοολούχων ποτών στο επίκεντρο της δράσης της όπως εκφράζεται και στο όραμά μας, από τη λέξη «υπεύθυνα».
Νεότερη Παλαιότερη