Πατάτες στον φούρνο με παρμεζάνα...!


Υλικά
4 μεγάλες πατάτες πλυμένες και καλά σκουπισμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα 
1/2 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι 
Αλάτι
1/2 φλυτζάνι άπαχο, στραγγιστό γιαούρτι
1 κουταλιά της σούπας γάλα με λίγα λιπαρά
3/4 φλυτζανιού τριμμένο τυρί cheddar, με λίγα λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

Παρασκευή

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς μια 
Με ένα πηρούνι, τρυπήστε τις πατάτες μια φορά σε κάθε πλευρά. Τρίψτε την εξωτερική επιφάνεια κάθε πατάτας με ελαιόλαδο, θα χρειασθείτε περίπου 1/2 κουταλιά της σούπας για κάθε πατάτα. Πασπαλίστε λίγο αλάτι πάνω σε κάθε πατάτα και τοποθετήστε τις πατάτες πάνω σε μια λαδόκολλα. Στη συνέχεια ψήστε τις μέχρι να μαλακώσουν, δηλαδή για 1 ώρα περίπου.

Κόψτε κάθε πατάτα στη μέση, κατά μήκος. Βγάλτε λίγο από το εσωτερικό της με ένα κουταλάκι και τοποθετήστε το σε ένα μπωλ μεσαίου μεγέθους. Προσέξτε ώστε η ποσότητα της πατάτας που θα αφήσετε με τη φλούδα της να είναι αρκετή, ώστε να μη σκιστεί η φλούδα, στη συνέχεια. Στην ποσότητα του ψαχνού της πατάτας που αφαιρέσατε, προσθέστε 1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα, πιπέρι, αλάτι ανάλογα με το γούστο σας, το γιαούρτι, το γάλα, 1/2 φλυτζάνι τυρί και το πράσινο κρεμμυδάκι. Ανακατέψτε καλά τα υλικά σας, στο μίξερ ή με το χέρι, χρησιμοποιώντας πρες - πουρέ  (το ειδικό εργαλείο για πουρέ) και στη συνέχεια μοιράστε ομοιόμορφα το μείγμα πατάτας μέσα στη φλούδα κάθε μισής πατάτας που "σκαλίσατε" προηγουμένως. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί cheddar και την πάπρικα. Βάλτε τις πατάτες και πάλι στον φούρνο και ψήστε για 15 λεπτά.
(Η φωτογραφία και το κείμενο είναι από εδώ)

Και για να τις συνοδέψετε; 
         Ποικιλία : 100% Μοσχάτο
                             Προέλευση: Ιδιόκτητοι αμπελώνες στις πλαγιές του Πτώου Όρους, Βοιωτία. 
Οινοποίηση: Κλασσική λευκή οινοποίηση, προζυμωτική απολάσπωση, ζύμωση σε ψυχόμενες δεξαμενές σε ελεγχόμενη θερμοκρασία στους 18°C, παραμονή 6 μηνών στη δεξαμενή και εμφιάλωση.Αλκοολικός βαθμός: 13% VOL Χαρακτηριστικά: Λαμπερό κίτρινο χρώμα με χρυσαφένιες ανταύγειες. Τα πλούσια αρώματα ροδάκινου, τριαντάφυλλου και μελιού χαρίζουν γεμάτη και ισορροπημένη γεύση. Στο στόμα χαρακτηρίζεται από ζωντανή οξύτητα και λιπαρότητα. Είναι μια ιδανική πρόταση για το καθημερινό τραπέζι.
                             Πίνεται και σαν απεριτίφ. Απολαύστε το δροσερό στους 8°C.   

Πατάτες, Κρασί, ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΒΑΚΙΡΤΖΗ
Νεότερη Παλαιότερη