ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ...αλά παριζιέν!



(συνταγή από το βιβλίο: "Πώς να είσαι Παριζιάνα", των Εκδόσεων BELL. σελ. 58-59)
ΥΛΙΚΑ
1 καθαρισμένο κοτόπουλο
2 λεμόνια
1 μικρή συσκευασία μικρά λεμόνια κονφί (λεμόνια συντηρημένα σε άλμη -θα τα βρείτε σε καταστήματα delicatessen)
1 κρεμμύδι (προαιρετικά)
2 κουταλιές της σούπας γλυκιά σάλτσα σόγιας
κανέλα σε σκόνη (ένα κουταλάκι του γλυκού ή ανάλογα με την προτίμησή σας)

Για 4-5 άτομα
Προετοιμασία: 15'
Ψήσιμο: 2 ώρες
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180ο βαθμούς
  • Βάζετε το κοτόπουλο σε μαντεμένια ή κεραμική γάστρα
  • Παίρνετε το ξύσμα των 2 λεμονιών (αν δεν είναι βιολογικά, θα πρέπει να τα πλύνετε πολύ καλά προηγουμένως)
  • Στύβετε το ένα λεμόνι και περιχύνετε το κοτόπουλο με το χυμό
  • Ρίχνετε στον πάτο της γάστρας την άλμη των λεμονιών κονφί. Προσθέτετε το ξύσμα και τα λεμόνια κονφί κομμένα στη μέση
  • Γεμίζετε το κοτόπουλο με το δεύτερο λεμόνι, αφού πρώτα το ξεφλουδίσετε
  • Τρίβετε εξωτερικά το κοτόπουλο με την κανέλλα, έτσι ώστε να αποκτήσει ένα ωραίο ρόδινο χρώμα χωρίς να χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε λάδι
  • Προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο (αν το χρησιμοποιήσετε)
  • Ψήνετε για 2 ώρες στον αέρα
  • Μετά την πρώτη ώρα, γυρίζετε το κοτόπουλο για να ψηθεί και από κάτω
  • Ύστερα από 45 λεπτά, το γυρίζετε ξανά και το περιχύνετε με τη σάλτσα σόγιας
Μην το αλατίσετε επειδή υπάρχει ήδη αρκετό αλάτι στην άλμη των λεμονιών κονφί

Καλή σας επιτυχία
Νεότερη Παλαιότερη