Advertisement

Main Ad

Σοκολατένιο Cake με frosting. Λαχταριστό και πεντανόστιμο!


Υλικά
Για το Cake
1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 1/2 φλυτζάνι άγλυκο κακάο
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού baking soda
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού χονδρό αλάτι 
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1/2 φλυτζάνι γάλα
  • 1/4 φλυτζάνι φυτικό λάδι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού βανίλλια
  • 1/2 φλυτζάνι βραστό νερό (εναλλακτικά, καφέ) 

Για το Frosting

  • 1 φλυτζάνι νιφάδες σοκολάτας
  • 1/2 φλυτζάνι sour cream (αν δεν βρείτε, μπορεί να αντικατασταθεί με γιαούρτι στραγγιστό ή total ΦΑΓΕ ανακατεμένο με λίγες σταγόνες λεμόνι)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια


Παρασκευή
  •  Προθερμάνετε τον φούρνο στους 18Oo C. 
  •  Στρώστε ένα ταψί 22Χ22 εκατοστών, γυάλινο ή κεραμικό, με λαδόκολλα καλύπτοντας και τις πλευρές του.  
  • Αναμείξτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το κακάο, τη baking powder, τη baking soda και το αλάτι στο μπωλ του μίξερ σας και ανακατέψτε ελαφρά.
  • Προσθέστε το αυγό, το γάλα, το λάδι και τη βανίλια και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα όλα τα υλικά μαζί μέχρι να ενοποιηθούν. Τότε, αυξήστε την ταχύτητα του mixer στη μεσαία σκάλα και ανακατέψτε για άλλα 2 λεπτά. 
  • Προσθέστε το βραστό νερό και ανακατέψτε απαλά, μέχρι ο χυλός να γίνει ρευστός. 
  • Βάλτε τον χυλό στο ταψί και ψήστε για 35-40 λεπτά ή μέχρι τη στιγμή που θα βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα (ή άκρη μαχαιριού) που θα βυθίσετε στο μείγμα σας.
  • Αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει για 10 λεπτά στο ταψί και στη συνέχεια βάλτε το σε μια βάση μέχρι να φτάσει τη θερμοκρασία δωματίου. 
Ενώ το cake κρυώνει, ετοιμάστε το frosting. 
  • Σε ένα μεσαίου μεγέθους  μπωλ ειδικό για φούρνο μικροκυμάτων ζεστάνετε τις νιφάδες σοκολάτας στο φούρνο, στη μεσαία του θερμοκρασία σε διαστήματα 30 περίπου δευτερολέπτων, ανακατεύοντας  μετά από κάθε ζέσταμα, μέχρι οι νιφάδες να λυώσουν εντελώς. 
  • Προσθέστε τη sour cream και τη βανίλια και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι τα υλικά του frosting να αναμειχθούν καλά και  το μείγμα σας να γίνει πιο αφράτο. 
  • Καλύψτε με αυτό το cake σας.
Καλή σας επιτυχία!

chocolate cake, pentanostimo 
(Σημ. Πηγή κειμένου και φωτογραφίας:https://gr.pinterest.com/pin/208150814006534975/)