Advertisement

Main Ad

ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΚΑΙ RICOTTA

Λαζάνια με σπανάκι και ricotta

13 υλικά, 550 θερμίδες, Χρόνος Προετοιμασίας 70 λεπτά

Υλικά
2 φλυτζάνια ζυμαρικά (συνιστώνται πέννες, βρασμένες και περασμένες σε βούτυρο)
βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
150 gr. φρέσκο σπανάκι
250 gr. ricotta 
1 αυγό, χτυπημένο
1 πρέζα μοσχοκάρυδο (φρεσκοτριμμένο)
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλάτι, κατά προτίμηση
1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα, τριμμένη
1 1/2 φλυτζάνι τοματοπολτό κονσέρβα, ή σάλτσα τομάτας 
1 φλυτζάνι τυρί mozzarella, τριμμένη

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200o C. 
Αλείψτε με το βούτυρο ένα τετράγωνο ταψί 20 (έως 22) Χ 20 (έως 22) εκατοστά
Ζεστάνετε στο μάτι (πάνω από τη μέτρια θερμοκρασία), ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέστε το ελαιόλαδο. Μόλις το ελαιόλαδο κάψει ελαφρά, προσθέστε το σκόρδο. Ανακατέψτε και αφήστε το να ροδίσει για 1 με 2 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε το να ψηθεί πολύ λίγο, μόνο μέχρι να μαλακώσει. Βγάλτε το από το τηγάνι και αφήστε το να κρυώσει. Τότε, στίψτε το ελαφρά για να αφαιρεθούν όσα υγρά έχουν πιθανώς μείνει και ανακατέψτε το με τη ricotta, το 1/4 φλυτζάνι παρμεζάνα, το αυγό και το μοσχοκάρυδο. Αφήστε το μείγμα στην άκρη. Στρώστε ομοιόμορφα στο ταψί κατά στρώματα, το 1/4 φλυτζάνι τομάτες, το 1 φλυτζάνι ζυμαρικά. το 1/2 φλυτζάνι τομάτες, το 1/2 φλυτζάνι mozzarella, όλο το μείγμα από το σπανάκι και τη ricotta μαζί με το υπόλοιπο των ζυμαρικών, το υπόλοιπο 1/2 φλυτζάνι τομάτες και εκείνο της mozzarella μαζί με την παρμεζάνα. (Σημείωση: αν θέλετε τα ζυμαρικά σας περισσότερο ζουμερά, προσθέστε ακόμη 1/4 φλυτζάνι τοματοπολτό).
Καλύψτε με αλουμινόχαρτο (για λόγους υγείας, αντικαταστήστε αν θέλετε το αλουμινόχαρτο με λαδόκολλα) και ψήστε τα στον φούρνο μέχρι το τυρί να λυώσει και τα ζυμαρικά να ζεσταθούν καλά, δηλαδή για 25 με 30 λεπτά, περίπου. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο και αφήστε τα ζυμαρικά να ψηθούν και άλλο, μέχρι το τυρί να ροδίσει, σχεδόν άλλα 10 λεπτά, ακόμη.
Καλή σας επιτυχία!


Λαζάνια με σπανάκι και ricotta, ζυμαρικά   (Η φωτογραφία και το κείμενο είναι από εδώ)