Advertisement

Main Ad

ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΑΛΑ ΒΟΓΚΟΛΕ...!

Λιγκουίνι αλα βόγκολε


ΛΙΓΚΟΥΙΝΙ ΑΛΑ ΒΟΓΚΟΛΕ

Υλικά

1 πακέτο λιγκουίνι
300 γρ. στρείδια
1/2 φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
4 κ.σ. σκόρδο ψιλοκομμένο
1-2 κόκκινες πιπερίτσες ψιλοκομμένες
1 ποτήρι λευκό κρασί
2-3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγο ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)

Τρόπος παρασκευής

  • Ξεπλένουμε τα στρείδια κάτω από το νερό της βρύσης και τα ξύνουμε με το βουρτσάκι - αν είναι απαραίτητο. Τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό. Τα αλατίζουμε καλά και τα αφήνουμε για 2 ώρες. Τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε πολύ καλά. 
  • Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το σκόρδο και τις καυτερές πιπερίτσες για 3-4 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε τα στρείδια, σβήνουμε με το κρασί, κλείνουμε με καπάκι και τα αφήνουμε για λίγα λεπτά, ώσπου να ανοίξουν τα θαλασσινά. Όσα δεν ανοίξουν, τα πετάμε. 
  • Στο μεταξύ, βράζουμε τα λιγκουίνι να "κρατάνε" λίγο, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι με τα στρείδια. Αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμη. 
  • Ανακατεύουμε, τα αφήνουμε για 1-2 λεπτά και προσθέτουμε τον μαϊντανό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προαιρετικά, βάζουμε λίγο ξύσμα λεμονιού.
Καλή μας όρεξη...!

(Πηγή: το κείμενο και η αρχική φωτογραφία είναι από το περιοδικό Real Taste & Style, σ. 57, 12.08.2012)