Chocolate Soufflé, easy, delcious...!

Chocolate Soufflé
1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 C, βουτυρώστε και πασπαλίστε ζάχαρη σε ένα ειδικό μπωλ ψησίματος σουφλέ.  
2. Λυώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε ένα θερμοστεγανωτικό μπωλ (είτε στο φούρνο μικροκυμάτων είτε σε ένα μεγάλο τηγάνι με με ελαφρά βραστό τηγάνι). Ανακατέψτε τους κρόκους αυγών, τη βανίλια και την πρέζα αλατιού. Βάλτε τα κατά μέρος.  
3. Χτυπήστε τα 6 ασπράδια αυγών μέχρι να γίνουν "αφρώδη".  Προσθέστε τη μισή κουταλιά αλάτι και την κρέμα ταρτάρ. Συνεχίστε το χτύπημα και προσθέστε σταδιακά τη ζάχαρη. Χτυπήστε και πάλι μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
4. Προσθέστε τα ασπράδια αυγών στο μείγμα σοκολάτας, σε μικρές ποσότητες, χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι και ανακατεύοντας απαλά μέχρι όλα τα υλικά να αναμειχθούν καλά. Τότε, προσθέστε τα υπόλοιπα ασπράδια αυγών, ανακατεύοντας απαλά και πολύ προσεκτικά μέχρι όλα τα υλικά να αναμειχθούν καλά μεταξύ τους.
5. Μεταφέρτε το μείγμα στη φόρμα ψησίματός σας και ψήστε για 30 με 32 λεπτά. Σημαντικό είναι να προσέξετε ώστε να μην τρυπήστε με πηρούνι το σουφλέ ενώ ψήνεται !
6. Το soufflé θα φουσκώσει και θα "σκάσει" σε κάποια σημεία  από τα οποία θα φαίνεται ότι είναι ακόμη υγρό, όταν το βγάλετε από τον φούρνο, Στη συνέχεια, θα "πέσει" γρήγορα.
Καλή σας επιτυχία!

Chocolate Soufflé, Chocolate, Recipe, Dessert
Νεότερη Παλαιότερη