Advertisement

Main Ad


Σαλάτα με φακές και ρόκα 
Μπορεί να γίνει με πράσινες ή μαύρες, χωρίς να αποκλείονται οι μακρόσπερμες καφέ φακές. Οι νόστιμες φακοσαλάτες μπορούν να σερβιριστούν ακόμα και ως πρώτο πιάτο.

Υλικά για 4 άτομα
2 φλυτζάνια μαύρες φακές (μπελούγκα), ή όποια άλλη ποικιλία θέλουμε
2 φλυτζάνια φυλλαράκια άγριας ρόκας, χωρίς κοτσάνια
1 φλυτζάνι ραπανάκια σε λεπτές φετούλες
1/2 φλυτζάνι μικρό αγγουράκι, με τη φλούδα, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
1/4 φλυτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε κυβάκια
1/3 φλυτζανιού καρύδια καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα για το πασπάλισμα

Για το dressing
1 μεσαίο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες 
1 κ.γ. αλάτι
1/3 φλυτζ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. χυμό λεμόνι
1 κ.σ. άσπρο balsamico ξύδι ή κρέμα βαλσαμικού με εσπεριδοειδή
1 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν

Τρόπος παρασκευής

Ξεπλένουμε τις φακές, τις στραγγίζουμε και τις βράζουμε σε 3 μέρη νερό μέχρι να γίνουν. Αν χρειάζεται τις σουρώνουμε. 
  • Ετοιμάζουμε το dressing βάζοντας όλα τα υλικά σε γυάλινο βαζάκι με καπάκι, ανακινώντας μέχρι να ομογενοποιηθούν
  • Βάζουμε τη ρόκα σε σαλατιέρα και από πάνω τις φακές, τα ραπανάκια, το αγγούρι, την πιπεριά και τον άνηθο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, ρίχνουμε το dressing, πασπαλίζουμε με καρύδια και σερβίρουμε. 
Tip: Μπορούμε να αντικαταστήσουμε τη ρόκα με μικρά φυλλαράκια σπανάκι (baby)

food, salads, #pentanostimo, recipe