MΥΣΤΙΚΑ ΤΩΝ ΖΥΜΑΡΙΚΩΝ

Τα ζυμαρικά δεν λείπουν ποτέ σχεδόν από το Ελληνικό τραπέζι, μαγειρεμένα με πολλές μεθόδους και παραδοσιακές συνταγές.


Υπάρχουν, όμως, διάφορες συμβουλές που τα ακολουθούν και εγγυώνται ένα γευστικότερο ή καλύτερο γενικό αποτέλεσμα αναφορικά  με τον τρόπο μαγειρέματος (βρασμού).

Συμβουλές που τα κάνουν, απλά, απολαυστικότερα.
Όπως κάποιες από αυτές, που ακολουθούν (και
έχουν δημοσιευτεί ήδη στο πρώτο τεύχος του PENTANOSTIMO.

* Για να βράσετε τα ζυμαρικά, επιλέξτε ένα πολύ ευρύχωρο μαγειρικό σκεύος ώστε τα ζυμαρικά να κινούνται άνετα μέσα σε αυτό. η "ελευθερία στην κίνηση", έχει ευεργετικό αποτέλεσμα στην τελική εικόνα τους...

* Φροντίστε ώστε το νερό που θα βράσουν τα ζυμαρικά σας, να είναι στην απαραίτητη ποσότητα, αρκετή ακόμη και όταν τα ζυμαρικά αρχίζουν να βράζουν, οπότε και θα φουσκώσουν. Σύμφωνα με έναν σχετικό "κανόνα", υπολογίστε ότι για κάθε 250g ζυμαρικών, χρειάζονται τουλάχιστον 3 λίτρα νερό. Μην τους το στερήσετε...

* Εξ ίσου σημαντικό είναι η σωστή ποσότητα αλατίσματος του νερού στο οποίο θα βράσουν τα ζυμαρικά. Και πάλι, για κάθε 3 λίτρα νερό, βάλτε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι, κάτι που θα προσδώσει νοστιμιά στα ζυμαρικά.

* Μην αλατίζετε το νερό πριν αυτό φτάσει σε σημείο βρασμού, διαφορετικά θα κάνει πολύ περισσότερη ώρα να βράσει.

* Βράστε καλά το νερό πριν προσθέσετε τα ζυμαρικά σε αυτό. Το άμυλο απορροφά το νερό άμεσα και αν το νερό δεν έχει τη σωστή θερμοκρασία, τα ζυμαρικά σας θα γίνουν "πλαδαρά".

* Όση ώρα τα ζυμαρικά βράζουν, φροντίστε να τα ανακατεύετε συχνά (3-4 φορές, τουλάχιστον). Αυτό θα τα εμποδίσει από το να κολλήσουν.

* Ακολουθείτε τις οδηγίες βρασμού που υπάρχουν στη συσκευασία των ζυμαρικών, αλλά όχι κατά γράμμα. 2 με 3 λεπτά πριν λήξει ο χρόνος βρασμού, βγάλτε λίγα από αυτά και δοκιμάστε αν είναι έτοιμα, ή αν είναι έτσι όπως τα προτιμάτε. Μην τα παραβράζετε.

* Πριν στραγγίξετε τα ζυμαρικά, κρατήστε ένα φλυτζάνι από το νερό στο οποίο τα βράσατε και χρησιμοποιείστε το στη σάλτσα που θα ετοιμάσετε στη συνέχεια. Θα βοηθήσει πολύ τη σάλτσα σας να δέσει...

#pentanostimo
Νεότερη Παλαιότερη