Advertisement

Main Ad

Κιμάς για μακαρόνια, plus...



Εκτός από ψωμί, σήμερα μαγείρεψα και μακαρόνια με κιμά, εφαρμόζοντας κάτι που έχω υιοθετήσει πρόσφατα.

Δηλαδή, φτιάχνω τον κιμά ως συνήθως...

Για 750 γρ., κιμά, περίπου, τρίβω στον τρίφτη ένα μεγάλο ξηρό κρεμμύδι που ρίχνω σε αρκετά καλά ζεσταμένο λάδι, σε μεγάλο τηγάνι.
Να σημειώσω εδώ ότι από το τριμμένο κρεμμύδι, στραγγίζω τον ζωμό του, για να μην βαρύνει τη γεύση του κιμά.
Αφού έχω ρίξει το κρεμμύδι στο τηγάνι, το ανακατεύω τακτικά μέχρι να κάψει και να χρυσίσει ελαφρά.
Στη συνέχεια προσθέτω 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι (λιγότερο ή περισσότερο ανάλογα με τη δική σας προτίμηση), πιπέρι, κουρκουμά, γλυκειά πάπρικα,
μια πρέζα μπαχάρι, 3/4 κ.γ. ζάχαρη και 1/2 κύβο ζωμού από κοτόπουλο και ανακατεύω μέχρι ο κιμάς να πιει το ζουμί του και να καψαλιστεί ελαφρά οπότε και προσθέτω το plus 
σε αυτόν, δηλαδή μία κονσέρβα μανιτάρια σε φέτες και τα αφήνω και αυτά μέχρι να πιουν το ζουμί τους.


Μετά, ρίχνω 1-2 κ.σ. τοματοπελτέ και τον ντεγκλασάρω χωρίς να έχω προσθέσει νερό, έτσι ώστε να πάρει μια πιο έντονη, αλλά ωραία γεύση.
Συνέχεια έχει μία κονσέρβα τομάτες κονκασέ, ανακατεύω και πάλι και αφήνω το μείγμα μου μέχρι να ψηθεί εντελώς, προσθέτοντας αν χρειαστεί λίγο νερό.
Πριν κατεβάσω τον κιμά από τη φωτιά, 
δοκιμάζω λίγο από τον κιμά μου (έχοντας φροντίσει να κρυώσει πρώτα, για να μην καώ από την 
ανυπομονησία μου) και αν χρειάζεται λίγο εξτρά αλάτι, πιπέρι , κ..λ.π. το προσθέτω, αφήνω να ψηθεί για 4-5 λεπτά ακόμη 
και voila! είμαι έτοιμη να απολαύσω ένα από τα πιο αγαπημένα μου πιάτα.

Σημείωση: αντί για μακαρόνια (spaghetti), πολλές φορές χρησιμοποιώ κοφτό μακαρονάκι .

Αν το δοκιμάσετε, καλή σας επιτυχία.

Ρένα Κάντζα