Ομελέττα Tortilla - η συνταγή της ημέρας!


 "Μια εύκολη συνταγή για ομελέττα που θέλετε να πρωτοτυπεί σε γεύση με τον καλύτερο τρόπο. Μπορείτε να την ετοιμάσετε για ένα πλούσιο πρωϊνό, για μεσημεριανό ή και βραδινό ακόμη.

Συνοδέψτε την με φρέσκα λαχανικά και τραγανό ψωμί και είμαι σίγουρη ότι θα σας αρέσει πολύ." Ρ. Κάντζα 

Υλικά

  • 3 πατάτες μεσαίου μεγέθους (650g περίπου)
  • 5 αυγά
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι
  • 2 1/2 φλιτζάνια (600ml) εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

  • Οδηγίες
  1. Καθαρίστε τις πατάτες, κόψτε τις στη μέση και μετά σε τέσσερα μέρη, -περίπου 3mm πάχους.
  2. Κόψτε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες.
  3. Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι (με διάμετρο 24cm) βάλτε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε θερμοκρασία μέτρια προς υψηλή. Προσθέστε τις πατάτες και το κρεμμύδι, αλάτι κατά προτίμηση και στη συνέχεια μειώστε σε μέτρια τη θερμοκρασία. Ψήστε για 10-12 ms λεπτά, μέχρι οι πατάτες να γίνουν μαλακές (τρυπήστε τις ελαφρά με ένα πηρούνι για να δείτε) αλλά όχι να παραψηθούν.
  4. Με μια τρυπητή κουτάλα, βγάλτε τις πατάτες από το τηγάνι και βάλτε τις σε ένα μεγάλο σουρωτήρι - με ένα μπωλ από κάτω, για να στραγγίξουν από το λάδι τους. Αφήστε τις λίγο να δροσίσουν και κρατήστε το λάδι για τη συνέχεια.
  5. Εν τω μεταξύ, σπάστε τα αυγά σε ένα μεγάλο μπωλ, αλατίστε και ανακατέψτε  ελαφρά. Προσθέστε τις πατάτες και το κρεμμύδι και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί. 
  6. Βάλτε 1 κουταλιά ελαιόλαδο στο αντικολλητικό τηγάνι και ρίξτε το μείγμα αυγών-πατάτας. Ανακατέψτε το μείγμα για να "φέρετε" λίγο ψημένο αυγό και στο επάνω μέρος. Πιέστε το μείγμα απαλά και ψήστε για 5-6 λεπτά. Γυρίστε τις άκρες από κάτω και βάλτε ένα μεγάλο πιάτο (να καλύπτει την επιφάνεια του τηγανιού) πάνω από το τηγάνι. Αναποδογυρίστε την tortilla στο πιάτο και βάλτε την και πάλι πίσω στο τηγάνι.
  7. Τώρα, ανάλογα με το γούστο της - αν τη θέλετε περισσότερο ζουμερή ή -αντιθέτως- περισσότερο στεγνή ψήστε το για άλλα 2 ή 4 λεπτά. Τοποθετήστε την tortilla σε μια πιατέλα και αφήστε τη για λίγο να δροσίσει ελαφρά.
  8. Σερβίρετέ την με φρέσκα λαχανικά, τραγανό ψωμί και απολαύστε την με την καρδιά σας!
  9. Καλή σας επιτυχία!



Νεότερη Παλαιότερη