ΣΑΛΑΤΑ ΜΕ ΡΟΚΑ, ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ ΣΥΚΑ, ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ & ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ

 

photo credit: reciperunner.com

Μία πολύ εύκολη, όσο και νόστιμη συνταγή, σας προτείνω σήμερα.

Τα υλικά είναι : ρόκα - αποξηραμένα σύκα, φυστίκια Αιγίνης και κατσικίσιο τυρί. 

Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποφασίσετε για την ποσότητα των υλικών που θα χρησιμοποιήσετε  και για την αναλογία που σας αρέσει περισσότερο. Περισσότερη

ρόκα αν, για παράδειγμα,  προτιμάτε την επικράτηση της γεύσης της ή κάποιο από τα άλλα συστατικά, αντίστοιχα.

Αφού πλύνετε και κόψετε τη ρόκα (αν δεν χρησιμοποιείτε έτοιμη, πλυμένη και κομμένη), κόβετε τα αποξηραμένα σύκα κόψετε στη μέση, τα αλείβετε με ελαιόλαδο με ένα ειδικό βουρτσάκι, τα πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι και στη συνέχεια τα ψήνετε στη σχάρα, για δύο λεπτά περίπου. Το αποτέλεσμα είναι ένα καραμελωμένο, γλυκό, καπνιστό, νόστιμο σύκο που συνδυάζεται τέλεια με τα αλμυρά συστατικά αυτής της σαλάτας.

Μετά, σε ένα μάλλον μεγάλο μπωλ, τοποθετείτε τη ρόκα, τα σύκα, τα φυστίκια Αιγίνης (ολόκληρα), το κατσικίσιο τυρί, σε κύβους, αλατοπιπερώνετε (προαιρετικά) και περιχύνετε τη σαλάτα σας με τη βινεγκρέτ μπαλσάμικο σως.

Ενώ τα ψητά σύκα είναι το "ατού" της σαλάτας, τα άλλα υλικά είναι εξίσου σημαντικά για τη δημιουργία αυτού του τέλειου πιάτου: πικάντικο, θρυμματισμένο κατσικίσιο τυρί, τραγανά φιστίκια, πιπεράτη γεύση από τη ρόκα, γλυκά, καπνιστά σύκα και μια γλυκόξινη βινεγκρέτ σως, που "ντύνει" ιδανικά αυτήν την υπέροχη σαλάτα.

Δοκιμάστε  την, σήμερα κιόλας! (source: https://reciperunner.com/grilled-fig-goat-cheese-pistachio-salad/)



Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Π.Ο.Π.

Σε συνεργασία με επιλεγμένους και πιστοποιημένους παραγωγούς η εταιρεία μας έχει δημιουργήσει ένα νέο προϊόν υψηλής αισθητικής. Η κάθε επιλογή από το στάδιο της καλλιέργειας, της παραγωγικής διαδικασίας ως και εκείνο της τυποποίησης είναι αποτέλεσμα προσεκτικής μελέτης και σωστών αξιολογήσεων με αποκλειστικό στόχο την υψηλότερη ποιότητα του τελικού προϊόντος. Το “Toplou Monastery“ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο ΠΟΠ Σητεία Λασιθίου Κρήτης είναι προϊόν ψυχρής έκθλιψης που κατά την παραγωγή του αποδίδεται απόλυτος σεβασμός στην υψηλή θρεπτική του αξία. Ξεχωρίζει για την σμαραγδένια του απόχρωση και την εξαίσια ισορροπία ανάμεσα στο πικρό και το πικάντικο. Το υπέροχο φρουτώδες άρωμα του με πινελιές που παραπέμπουν σε φρεσκοκομμένα χόρτα και άγρια αγκινάρα είναι χαρακτηριστικό της πρώιμης συλλογής των ελιών.

Τα προϊόντα αυτής της οικογένειας είναι διαθέσιμα σε γυάλινες φιάλες των 50ml, 100ml, 250ml, 500ml, 750ml όπως επίσης και σε μεταλλικές συσκευασίες των 250ml, 500ml, 750ml, 1Lt , 4Lt.  

Το εξαιρετικό αυτό λάδι, σας προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε και για τη βινεγκρέτ μπαλσάμικο, που μπορείτε να βρείτε και εδώ

ΥΛΙΚΑ

  • 150 γρ. βαλσάμικο
  • 25 γρ. μέλι
  • 15 γρ. μουστάρδα Ντιζόν
  • 75 γρ. νερό
  • 600 γρ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
ΕΤΟΙΜΑΣΙΑ

Τοποθετούμε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο και το νερό, στον κάδο του μπλέντερ.

Ξεκινάμε το μπλέντερ και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο.

Αν δούμε ότι η βινεγκρέτ πήζει πολύ, αραιώνουμε με νερό

Τη συνταγή της βινεγκρέτ μπαλσάμικο υπογράφει ο Chef Γιάννης Λουκάκος.


Πρόταση για κατσικίσιο τυρί



Νεότερη Παλαιότερη