Advertisement

Main Ad

Η συνταγή της ημέρας: Ζυμαρικά με σάλτσα αγκινάρας και φρέσκο ανθότυρο


Ένα από τα πιο παρεξηγημένα λαχανικά της Άνοιξης, είναι οι αγκινάρες. Για κάποιους μισητό, για κάποιους άλλους, απλά.... λατρεμένο. Η μνήμη μου με φέρνει σαν παιδί, με τη γιαγιά να καθαρίζει άγριες αγκινάρες από τον κήπο μας και εμένα να μασουλάω το ελάχιστο τρυφερό κομματάκι των φύλλων, που μου μαύριζε τα δόντια. Φυσικά σαν παιδί δεν τις ήθελα καθόλου σε φαγητό. Τώρα πια είναι ένα από τα αγαπημένα μου! Σήμερα σου έχω μια εξαιρετική συνταγή με έναν απίστευτο συνδυασμό. Ζυμαρικά με τρυφερές καρδιές αγκινάρας. Συγκεκριμένα με σάλτσα αγκινάρας.  Ένα πιάτο που εκτός από νοστιμιά έχει και μεγάλη διατροφική αξία. Αν έχεις παιδιά η συνταγή αυτή είναι μια έξυπνη λύση για να τους δώσεις αρκετές βιταμίνες. Δοκιμασμένο από τη δική μου οικογένεια! Μία γρήγορη και εύκολη συνταγή, που θα σε δυσκολέψει το καθάρισμα, αν προτιμήσεις να βάλεις φρέσκες αγκινάρες. Το αποτέλεσμα όμως θα σε ανταμείψει! 

Καλή όρεξη!" από τη Βικτώρια Γιανναρά


Μερίδες : 4

Χρόνος προετοιμασίας : 15 min

Χρόνος εκτέλεσης : 30 min

Βαθμός δυσκολίας: 1

Υλικά

  • 500 γρ. τριβέλι ΗΛΙΣ 
  • 8 καρδιές αγκινάρας (κατεψυγμένες ή φρέσκιες)
  • 1 λεμόνι
  • 4 κ.σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 5 κ.σ. ε. π. ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • ½ φλιτζ. νερό
  • 3 φρέσκα αυγά
  • 8 κ.σ. φρέσκο ανθότυρο
  • 4 κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι 

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε τις αγκινάρες με το λεμόνι ώστε να αποτρέψουμε το μαύρισμα και τις κόβουμε σε λεπτά μακρόστενα κομμάτια. Η διαδικασία είναι η ίδια είτε χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένες είτε φρέσκες αγκινάρες.
  2. Σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει μία σχεδόν διάφανη όψη. Προσθέτουμε τις αγκινάρες, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 2-3 λεπτά. Στο τέλος, αφού προσθέτουμε το νερό, σκεπάζουμε με το καπάκι και μαγειρεύουμε για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες.
  3. Παράλληλα, σε ένα σκεύος με άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα ζυμαρικά έως ότου να είναι al dente. 
  4. Σε μια μεγάλη και βαθιά πιατέλα σερβιρίσματος, σπάμε και χτυπάμε με ένα πιρούνι τα αυγά, προσθέτουμε το κεφαλοτύρι και 5 κ.σ. ανθότυρο. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά καλά και τα ρίχνουμε στην πιατέλα με τα αυγά, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τη σάλτσα αγκινάρας, ανακατεύουμε πάλι ελαφρά και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο ανθότυρο. Έτοιμο!



Τη συνταγή υπογράφει η Βικτώρια Γιανναρά.




Επισκεφθείτε την στο https://www.victoriagiannara.com/el/ και θα μάθετε πολλά και πεντανόστιμα.