Advertisement

Main Ad

Πεντανόστιμα ρολά με μπέϊκον, pesto και χαλούμι!

(photo credit via pinterest)

Μια πολύ εύκολη συνταγή, για ένα σνακ που θα ενθουσιάσει τους αγαπημένους σας, πεντανόστιμη και πολύ εύκολη να γίνει σας προτείνω εδώ.

Ρολά με  μπέϊκον, pesto και χαλούμι

 Υλικά

8 λεπτές φέτες μπέικον, κομμένες (κατά μήκος) στη μέση

2 κουταλιές πέστο βασιλικού

16 μεγάλα φρέσκα φύλλα βασιλικού, καθώς και μικρά κλωναράκια για σερβίρισμα

225 γραμμάρια χαλούμι, κομμένο σε 16 κομμάτια

1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο


Μέθοδος

Βήμα 1

Προθερμάνετε το φούρνο στους 220C / 200C (στον αέρα). Στρώστε ένα ταψί με λαδόκολα.

Βήμα 2

Τοποθετήστε 1 κομμάτι μπέικον σε μία επιφάνεια (δίσκο κοπής - πιατέλα), αλείψτε το με  λίγο πέστο και από πάνω τοποθετήστε 1 κομμάτι μπέικον, 1 φύλλο βασιλικού και 1 κομμάτι χαλούμι. Τυλίξτε σε ρολό το μπέικον και στερεώστε το κλείσιμο με μια οδοντογλυφίδα. Τοποθετήστε το στο ταψί και επαναλάβετε το ίδιο με τα υπόλοιπα κομμάτια μπέικον, πέστο, βασιλικό και χαλούμι. Περιχύστε με λάδι.

Βήμα 3

Ψήστε για 15- 20 λεπτά περίπου ή έως ότου το μπέικον γίνει "χρυσό" (όχι σκληρό/καμμένο) και το τυρί μαλακό. Βγάλτε το ταψί από τον φούρνο και αφήστε τα ρολά για 5 λεπτά περίπου, πριν τα σερβίρετε με επιπλέον βασιλικό (φύλλα και κλωναράκια) προαιρετικά, για ωραιότερη παρουσίαση.


Καλή σας επιτυχία!