Γεύση με Τέχνη: O Greg (Γρηγόρης Παπαγρηγορίου) φιλοτεχνεί τη Nespresso boutique της Γλυφάδας

 


DOING IS EVERYTHING - O Greg (Γρηγόρης Παπαγρηγορίου) φιλοτεχνεί 

τη Nespresso boutique της Γλυφάδας.

Η Nespresso υποδέχεται το νέο έτος με τον πιο ξεχωριστό τρόπο και για πρώτη φορά, η εταιρεία συνεργάζεται με έναν Έλληνα καλλιτέχνη για τη διακόσμηση boutique. Ο visual artist, Greg (Γρηγόρης Παπαγρηγορίου), έρχεται για να αποτελέσει

πηγή έμπνευσης με μία upcycling ενέργεια στη Nespresso boutique της Γλυφάδας, αναδεικνύοντας μέσα από το έργο του την σημασία της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η έμπνευση του καλλιτέχνη αποτυπώνει με τον καλύτερο τρόπο το σύνθημα  Doing Is Everything στη βιτρίνα της Nespresso boutique της Γλυφάδας. Μέσω ενός νοητού κύκλου από χρησιμοποιημένο καφέ και ανακυκλωμένες κάψουλες πετυχαίνει να εκπέμψει ένα μήνυμα που κεντρίζει την προσοχή,  ενώ ένα κεφαλαίο R «κεντημένο» με κάψουλες από τις οποίες στάζει καφές συμβολίζει την ανακύκλωση (recycling), ενισχύοντας την ιδέα της δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης.

Η Nespresso δεσμεύεται να πετύχει πλήρες ουδέτερο αποτύπωμα άνθρακα σε όλο τον κύκλο εργασιών της, διασφαλίζοντας παράλληλα τον βιοπορισμό των παραγωγών καφέ και σε αυτό το πλαίσιο, μέσα από την συνεργασία με τον Greg, ενθαρρύνει τον κόσμο να «αγκαλιάσει» το κίνημα της βιωσιμότητας, τόσο προς όφελος της φύσης όσο και για το κοινό καλό. 

Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη:

Ο Γρηγόρης Παπαγρηγορίου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1986. Είναι εικαστικός καλλιτέχνης με σπουδές στις εφαρμοσμένες τέχνες. Η φιλοσοφία και ο τρόπος λειτουργίας του Greg περιστρέφονται γύρω από την επαναχρησιμοποίηση υλικών, χρωμάτων και χώρων. Τα ανακυκλωμένα χαρτιά ξεκινούν ένα ολοκαίνουργιο ταξίδι ζωής μόλις αρχίσει να ζωγραφίζει πάνω τους, ενώ οι ξύλινες επιφάνειες, τα υφάσματα και τα ανώτερα στρώματα των παλαιών τοίχων εξελίσσονται σε νέα υλικά χάρη στις ευφάνταστες μεθόδους του καλλιτέχνη. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με διεθνούς φήμης brands, όπως η CHANEL και η Nike, ενώ έργα τέχνης του φιλοξενούνται σε πολλά εστιατόρια, ξενοδοχεία (Four Seasons, Selina), πολιτιστικούς χώρους (Μουσείο Μπενάκη), διαφημιστικά έργα (Adidas, Vodafone Cu κ.λπ.), πανεπιστήμια και εταιρείες μόδας. Τέλος, συνεργάζεται με το Χρήστο Τζαφέρο και την επωνυμία Blaqk, τα τελευταία δέκα χρόνια.


Η δημιουργία του visual artist θα φιλοξενηθεί μέχρι τις 22 Μαρτίου στην βιτρίνα της Nespresso boutique της Γλυφάδας, δίνοντας την ευκαιρία στους καταναλωτές να θαυμάσουν από κοντά αυτό το έργο. 

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειες της Nespresso για την επίτευξη της βιωσιμότητας και του μηδενικού αποτυπώματος άνθρακα, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.nespresso.com.


Σχετικά με τη Nespresso

Η Nespresso αποτελεί την ηγέτιδα εταιρεία καφέ σε μερίδες παγκοσμίως. Με έδρα τη Λωζάνη της Ελβετίας, η Nespresso δραστηριοποιείται σε 80 χώρες και απασχολεί 13.600 υπαλλήλους.

Η εταιρεία συνεργάζεται με περισσότερους από 100.000 αγρότες σε 13 χώρες μέσω του προγράμματος AAA Sustainable Quality Program για την ενσωμάτωση πρακτικών αειφορίας στις καλλιέργειες καφέ. Το πρόγραμμα ξεκίνησε το 2003 σε συνεργασία με τη ΜΚΟ Rainforest Alliance και συμβάλλει στη βελτίωση της παραγωγής και της ποιότητας των καλλιεργειών, διασφαλίζοντας μια βιώσιμη προσφορά καφέ υψηλής ποιότητας και βελτιώνοντας τα μέσα διαβίωσης των αγροτών και των κοινοτήτων τους.

Η παρουσία της Nespresso στην Ελλάδα μετρά 22 χρόνια, λειτουργώντας ένα δίκτυο 10 boutiques σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα. 


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της Nespresso: https://www.nespresso.com/gr/.


Νεότερη Παλαιότερη