Πώς Διατηρούμε το Πράσινο χρώμα στα Βραστά Λαχανικά!


 Όλοι έχουμε παρατηρήσει πως με το βράσιμο, το χρώμα των πράσινων λαχανικών γίνεται πιο απαλό. Ενώ έχουμε αγοράσει ένα καταπράσινο μπρόκολο ή μερικά φρέσκα και λαχταριστά χόρτα όταν τελικά τα βράσουμε το αποτέλεσμα οπτικά δεν είναι αυτό που θα περιμέναμε.

Πώς λοιπόν μπορούμε να έχουμε το τέλειο αποτέλεσμα και μάλιστα με πολύ εύκολο τρόπο?


Η λύση είναι απλή αρκεί να ακολουθήσετε τα παρακάτω βήματα:
Διαλέγουμε ένα σκεύος που να χωράει αρκετά περισσότερο νερό απο την ποσότητα των λαχανικών μας. Θέλουμε όταν τα βάλουμε μέσα να μην κοπεί ο βρασμός του νερού ή έστω να κοπεί για πολύ λίγο.
Το νερό πρέπει να είναι αλατισμένο και να βράζει καλά (να κοχλάζει), η φωτιά να είναι δυνατή και μόνο τότε ρίχνουμε τα χόρτα μας ή τα λαχανικά μας.
Τα βράζουμε όσο γίνεται λιγότερο εφόσον βέβαια είναι σε σημείο που νιώθουμε άνετα να τα φάμε. Να θυμάστε ότι όσο περισσότερο βράζουν τόσο πιο πολύ χάνουν τις ουσίες τους αλλά και το χρώμα τους.
Εφόσον βράσουν σε σημείο που μας ικανοποιεί γεμίζουμε με νερό ένα μπολ ή μια λεκανίτσα και ρίχνουμε λίγα παγάκια μέσα. Σουρώνουμε τα λαχανικά και τα ρίχνουμε κατευθείαν μέσα στο παγωμένο νερό. Με αυτόν τον τρόπο κόβουμε το βρασμό, που θα συνεχιζόταν αν τα αφήναμε μέσα στην κατσαρόλα ή αν έμεναν μόνα τους να κρυώσουν.
Ίσως αυτό το τελευταίο βήμα είναι και το πιο σημαντικό.
Αν κάνετε όλα τα παραπάνω την επόμενη φορά θα έχετε στο πιάτο σας πράσινα, νόστιμα και λαχταριστά χόρτα, μπρόκολο ή σπαράγγια.

Ο Δημήτρης Πολίτης είναι βραβευμένος Σεφ, έχει ανανεώσει τα μενού κορυφαίων εστιατορίων και μαζί με την ομάδα του, ανανεώνει διαρκώς μενού σε εστιατόρια ή καφέ τόσο στην Αττική όσο και στην Επαρχία και Νησιά!

Νεότερη Παλαιότερη