Advertisement

Main Ad

Έχετε δοκιμάσει ψητό ανανά;


ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

Για τη μαρινάδα:

  • 2 κουταλιές της σούπας μαύρο μέλι
  • 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
  • 1κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου lime 
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλλα
  • 8 φέτες ανανά, πάχους 2,5 εκατοστών περίπου 


ΟΔΗΓΙΕΣ

  • Σε ένα μικρό μπωλ, ανακατέψτε το μέλι, το ελαιόλαδο, τον χυμό lime και κανέλα και ανακατέψτε όλα τα υλικά καλά. Αφήστε το μείγμα στην άκρη. 
  • Θερμάνετε το γκριλ ή ένα ειδικό σκεύος.
  • Αλείψτε πολύ ελαφρά με ελαιόλαδο ή cooking spray.
  • Αλείψτε ελαφρά τις φέτες του ανανά με τη μαρινάδα.
  • Γυρίστε τις φέτες μια φορά και περάστε τις ξανά 1-2 φορές με την υπόλοιπη μαρινάδα μέχρι να γίνουν τρυφερές και να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά σε κάθε πλευρά.  
  • Σερβίρετε τις φέτες όσο είναι ζεστές.