Advertisement

Main Ad

Συνταγή για απολαυστική πατατοσαλάτα


Πλούσιες σε βιταμίνες, όπως η Βιταμίνη Β και η Βιταμίνη C, μέταλλα όπως το Κάλιο, φολικό οξύ και ίνες, οι πατάτες έχουν πολλά οφέλη για τον οργανισμό μας. Το κάλιο βοηθά στη μείωση της αρτηριακής πίεσης και οι ίνες μειώνουν τη χοληστερίνη. Οι πατάτες περιέχουν επίσης νιασίνη, μια βιταμίνη που μετατρέπει την τροφή μας σε "καύσιμο" . Έτσι, η συνταγή που ακολουθεί αποδεικνύεται ιδανική αφού συνδυάζει την νοστιμιά με τα οφέλη στην υγεία μας.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 150 γρ. ΦΑΓΕ Total 5%, ΦΑΓΕ Total 2% ή ΦΑΓΕ Total 0% 

500 γρ. πατάτες
2 μικρά κόκκινα κρεμμύδια
1 φρέσκο κρεμμυδάκι
15 γρ. μαϊντανό
15  γρ. σχοινόπρασο
15 γρ.  άνηθο
50 γρ. μαγειρεμένα μπιζέλια 
50 γρ.  χλωρά φασολάκια 
150 γρ. ζαμπόν σε κυβάκια 
2 αυγά
50 ml ελαιόλαδο
αλάτι και μαύρο πιπέρι
 

ΒΗΜΑΤΑ
  •  Ξεφλουδίστε και κόψτε τις πατάτες σε κυβάκια. Ψήστε τις πατάτες σε αλατισμένο βραστό νερό. Μπορείτε να ελέγξετε αν είναι έτοιμες, τρυπώντας μια πατάτα με ένα πιρούνι. Εάν το πιρούνι εισέρχεται με ευκολία στην πατάτα, αυτή είναι ψημένη.
  •  Πλύνετε τα χλωρά φασολάκια και κόψτε τα δύο άκρα τους. Ζεματίστε τα για 5 λεπτά, στραγγίξτε τα και τοποθετήστε τα σε παγωμένο νερό για να μην χάσουν το χρώμα τους.
  •  Βράστε 2 αυγά για 10 λεπτά, αφήστε τα να κρυώσουν και ξεφλουδίστε τα. Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο και λιώστε τα με ένα πιρούνι.
  •  Εν τω μεταξύ, ψιλοκόψτε όλα τα μυρωδικά και ένα κόκκινο κρεμμύδι.
  •  Τοποθετήστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους. Στη συνέχεια, προσθέστε τα λιωμένα αυγά και το γιαούρτι.
  •  Ανακατέψτε και προσθέστε σιγά σιγά τις πατάτες, τα κυβάκια του ζαμπόν, τα χλωρά φασόλια και τα μπιζέλια.
  •  Προσθέστε μαύρο πιπέρι και μερικά επιπλέον φρέσκα μυρωδικά, ανάλογα με τις προτιμήσεις σας.
  • Πηγή: https://gr.fage/