Advertisement

Main Ad

Ensalada mixta- Πράσινη, απολαυστική σαλάτα με τόνο


 Μια πράσινη σαλάτα βρίσκεται πάντα στο καθημερινό τραπέζι στην Ισπανία. Η ensalada mixta (mixed salad) σερβίρεται σε μεγάλη πιατέλα, στο κέντρο του τραπεζιού. Συχνά, τους ζεστούς Καλοκαιρινούς μήνες, οι Ισπανοί απολαμβάνουν την σαλάτα σαν μεσημεριανό. 

Η συγκεκριμένη συνταγή είναι

πολύ εύκολη και μπορείτε να προσθέσετε σε αυτήν κάποια άλλα υλικά της αρεσκείας σας.

Υλικά

  • 2 μεγάλα αυγά

  • 1 κεφάλι μαρούλι

  • 2 τομάτες μεσαίου μεγέθους

  • 1 μεσαίου μεγέθους αγγούρι

  • 1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά

  • 1/4 με 1/2 κρεμμύδι

  • 1 καρότο

  • 1 κονσέρβα τόνο

  • 1 κονσέρβα σπαράγγια

  • 1 κονσέρβα αγκινάρες

  • 1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές, γεμιστές με αντσούγιες αν προτιμάτε

  • 1 κονσέρβα καλαμπόκι

  • 3 κουταλιές της σούπας extra-παρθένο ελαιόλαδο

  • 1 κουταλιά της σούπας κόκκινο κρασί

  • Αλάτι
  • 1 καρβέλι ψωμίπροαιρετικά, για το σερβίρισμα

Οδηγίες

    1. Συγκεντρώστε τα υλικά
    2. Βράστε τα αυγά (μέχρι να γίνουν σφιχτά) και αφήστε τα να κρυώσουν σε κρύο νερό. Ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα στα τέσσερα ή κόψτε τα σε μεγάλες φέτες και αφήστε τα στην άκρη.
    3. Κόψτε το μαρούλι στη μέση, ξεπλύνετέ το με κρύο νερό και αφήστε το να στεγνώσει. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τα λαχανικά. 
    4. Κόψτε τις τομάτες στα τέσσερα, ώστε να έχετε 8 κομμάτια. Ξεφλουδίστε και κόψτε το αγγούρι σε λωρίδες. Βγάλτε τα σπόρια και το κοτσάνι από τις πιπεριές και κόψτε τις σε μακριές, λεπτές λωρίδες. Κόψτε σε λεπτές φέτες και το κρεμμύδι και ξύστε το καρότο.
    5. Ανοίξτε τις κονσέρβες του τόνου, των σπαραγγιών και της αγκινάρας και αφήστε το περιεχόμενό τους να στεγνώσει καλά.
    6. Κόψτε το μαρούλι σε μικρά κομμάτια, και τοποθετήστε τα σε στρώμα, σε μια μεγάλη πιατέλα.
    7. Από πάνω, τοποθετήστε τις τομάτες, το αγγούρι, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και το καρότο. Ρίξτε τον τόνο, αφού τον "σπάσετε" σε μικρά κομμάτια με ένα πηρούνι.
    8. Από πάνω, τοποθετήστε τα αυγά, τα σπαράγγια, τις αγκινάρες, τις ελιές και το καλαμπόκι.
    9. Πασπαλίστε με αλάτι και ραντίστε λάδι και ξύδι.
    10. Σερβίρετε τη σαλάτα σας με τραγανό ψωμί.
    Καλή όρεξη!