Paella με θαλασσινά και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο VASSAE. Δοκιμάστε την!


 Όταν σκέφτομαι την συναρπαστική ισπανική κουζίνα, η παέγια είναι αναμφίβολα μία από τις πρώτες συνταγές που έρχονται στο μυαλό μου. Και για έναν καλό λόγο - είναι απολύτως νόστιμη, ποιοτική και "εξωτική"! Επιπλέον, η δυνατότητα παραλλαγών της paella είναι από μόνη της εντυπωσιακή. Από χορτοφαγική παέγια έως εκείνη με θαλασσινά, υπάρχει πάντα μια εξαιρετική συνταγή να δοκιμάσετε ανεξάρτητα από την διατροφολογική προτίμηση. Έτσι, σήμερα θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας μία από τις αγαπημένες μας συνταγές όλων των εποχών, την εκδοχή μας για  paella με θαλασσινά.

Το να ταξιδεύουμε και να δοκιμάζουμε πιάτα της διεθνούς κουζίνας είναι δύο πράγματα που αγαπάμε πολύ. Προσωπικά, εκτιμώ την αυθεντικότητα των συνταγών κάθε τοπικής κουζίνας και θαυμάζω την ευκαιρία του να δοκιμάζω παραδοσιακό φαγητό. Και ενώ τα ταξίδια σταμάτησαν αναπόφευκτα κατά τη διάρκεια της πανδημίας, συνεχίζουμε την αναζήτηση διεθνούς κουζίνας μέσα στη δική μας κουζίνα. Ας ελπίσουμε ότι τα ταξίδια θα γίνουν ευκολότερα ξανά κάποια στιγμή, καθώς ονειρευόμαστε να δοκιμάσουμε παραδοσιακές συνταγές που έχουν παραδώσει παλιότερες γενιές στις νεότερες.

Αυτή η συνταγή, μια σπιτική Paella de Marisco, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να απολαύσετε τα αγαπημένα σας θαλασσινά. Προσθέσαμε καλαμάρι, γαρίδες και μύδια σε αυτήν τη συνταγή, ενώ άλλα δημοφιλή συστατικά περιλαμβάνουν ψάρια, χτένια και αχιβάδες. Είναι ένα δημοφιλές πιάτο στα παράκτια μέρη της Ισπανίας, ειδικά κατά τη θερινή περίοδο, όταν μπορεί κάποιος να βρει φρέσκα θαλασσινά. Ανάλογα με το πού βρίσκεστε στον κόσμο, τα φρέσκα θαλασσινά μπορεί μερικές φορές να είναι δύσκολο να βρεθούν, οπότε τα κατεψυγμένα θαλασσινά μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως εναλλακτική λύση.

Η προετοιμασία αυτής της συνταγής μπορεί να διαρκέσει 60-70 λεπτά, συμπεριλαμβανομένου του χρόνου μαγειρέματος και προετοιμασίας. Όπως τα περισσότερα πιάτα, αυτή η συνταγή θα έχει καλύτερη γεύση όταν έχει μόλις μαγειρευθεί και είναι ακόμα ζεστή. Στην απίθανη εκείνη περίπτωση που θα σας περισσέψει λίγη paella, μπορείτε να την αποθηκεύσετε σε κλειστό σκεύος στο ψυγείο για 1-2 ημέρες. Ενώ με την πρώτη ματιά η σπιτική παέγια μπορεί να φαίνεται εκφοβιστική ως προς την ετοιμασία της, στην πραγματικότητα είναι αρκετά απλή και όλες οι προσπάθειές σας θα δικαιωθούν με την πρώτη μπουκιά αυτής της θεσπέσιας γεύσης. CoupleofChefz

Συμβουλές:

Βεβαιωθείτε ότι τα θαλασσινά είναι έτοιμα και έχουν καθαριστεί σωστά πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα.

Ελέγξτε ξανά το μέγεθος του τηγανιού σας και προσαρμόστε ανάλογα τις ποσότητες των συστατικών. Εμείς χρησιμοποιήσαμε τηγάνι paella 30 cm.

Αν αφήσετε το ρύζι σας να "μουσκέψει" πριν το μαγειρέψετε, θα σας βοηθήσει να γίνει πιο γρήγορα αφράτο και να μειωθεί ο χρόνος μαγειρέματός του.



Συστατικά

6 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες


1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο


Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο Vassae premium (75 ml)


1 Κόκκινη πιπεριά σε φέτες


2 Ντομάτες ψιλοκομμένες


Σαφράν (2 τσιμπήματα)


Ρύζι Arborio (2 φλιτζάνια)


Ζωμός ψαριού (4 φλιτζάνια)


Καπνιστή πάπρικα (1 κουταλάκι του γλυκού)


Μπαχαρικό Paella (1 κουταλάκι του γλυκού)


Αλάτι και πιπέρι (κατά προτίμηση)


Δαχτυλίδια καλαμαριού (8)


Μεγάλες γαρίδες (10)


Μύδια (12)


Πράσινα μπιζέλια (50g)


Για γαρνιτούρα:


Ψιλοκομμένο μαϊντανό


Τέταρτα λεμονιού


Ετοιμασία

Βήμα 1: Ξεκινήστε ετοιμάζοντας τα θαλασσινά σας. Αυτό περιλαμβάνει τον σωστό καθαρισμό των μυδιών το καθάρισμα από το "μουστάκι" τους εάν χρειαστεί (μετά από αυτό, αν τα μύδια δεν είναι καταψυγμένα πρέπει να μαγειρευθούν μέσα στις επόμενες δύο ώρες το αργότερο). Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένα θαλασσινά, φροντίστε να τα ξεπαγώσετε από πριν.


Βήμα 2: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε τηγάνι paella ή άλλο κατάλληλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να καραμελώσουν και να ροδίσουν. Προσθέστε την κομμένη πιπεριά, το λυωμένο σκόρδο και τις τομάτες σε κύβους και μαγειρεύετε για 3-5 λεπτά.


Βήμα 3: Προσθέστε τα δαχτυλίδια καλαμαριού, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 2 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το ρύζι και μαγειρέψτε για άλλα 3 λεπτά, ψήνοντας ελαφρά το ρύζι.


Βήμα 4: Ρίξτε το ζωμό ψαριού και ανακατέψτε απαλά για να ενωθούν τα συστατικά μεταξύ τους. Σε αυτό το σημείο, προσθέστε σαφράν, μπαχαρικό παέγια, καπνιστή πάπρικα, αλάτι και πιπέρι για να αρτύσετε σωστά το ζωμό.


Βήμα 5: Αφήστε το ζωμό να βράσει πριν μειώσετε τη θερμοκρασία σε χαμηλή προς μέση. Περιστασιακά, χτυπήστε απαλά το σκεύος για να αναμίξετε το περιεχόμενο. Προσθέστε τις γαρίδες και τα μύδια στο τηγάνι.


Βήμα 6: Μαγειρέψτε για 15 λεπτά. Ρίξτε τα μπιζέλια και μαγειρέψτε για άλλα 5 λεπτά.


Βήμα 7: Βγάλτε την παέγια από τη φωτιά και καλύψτε το τηγάνι με αλουμινόχαρτο και από πάνω με μια πετσέτα κουζίνας για 10 λεπτά.


Βήμα 8: Γαρνίρετε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα τέταρτα του λεμονιού.


Καλή σας απόλαυση!


"Ευχαριστίες στους φίλους μας, Couple Of Chefz για αυτή την υπέροχη συνταγή. Βρείτε τους στο www.coupleofchefz.com ή στο @couple_of_chefz στο Instagram.Θα βρείτε την πρωτότυπη συνταγή εδώ."

Πηγή: https://vassae.com/

Νεότερη Παλαιότερη