Advertisement

Main Ad

Συνταγή για στικ κολοκυθιού με τυρί -Σαν τηγανητά, γίνονται στο φούρνο


 

Ιδανική και υγιεινή πρόταση για να συνοδεύσει κανείς το κρασί ή την μπίρα του τα καλοκαιρινά βράδια με φίλους στο μπαλκόνι ή τη βεράντα. Μια συνταγή εύκολη και γρήγορη…

Το κολοκύθι είναι ο βασιλιάς των καλοκαιρινών λαχανικών, με εκλεπτυσμένη γεύση και θρεπτικά συστατικά μπορεί να μπει σε δεκάδες πιάτα, από τα παραδοσιακά παπουτσάκια ή τα γεμιστά κολοκυθάκια ως λαχταριστά τραγανιστά τσιπς στο τηγάνι.

Αν όμως δεν θέλετε να τηγανίσετε, τότε αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας. Με μόλις τρία υλικά στην ουσία (κολοκύθι, ψωμί, παρμεζάνα) μπορείτε να ετοιμάσετε ένα πολύ νόστιμο σνακ αποφεύγοντας το λάδι που «τραβάνε» τα κολοκυθάκια στο τηγάνι.

Μερικά μυστικά της συνταγής

Καλό είναι να μην διαλέξετε πολύ μεγάλα κολοκυθάκια και να φροντίσετε ώστε να είναι όσο πιο λεπτά γίνεται για να μπορέσετε να τα κόψετε ομοιόμορφα και να αποφύγετε τα πολλά σπόρια.

Επίσης, θα δείτε πως στην συνταγή δεν έχουμε κάποια λιπαρή ουσία, θα μπορούσατε ωστόσο να ραντίσετε ελαφρά τα κολοκυθάκια με ελαιόλαδο πριν τα πανάρετε.

Τέλος, προτείνουμε να τα συνοδεύσετε με μια πανεύκολη σος από γιαούρτι, μια ιδέα μουστάρδα, χυμό λεμόνι και αλατοπίπερο.

Υλικά

  • 3 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 φλιτζάνι ψίχα ψωμιού τριμμένη
  • 50 γρ τριμμένη παρμεζάνα ή κεφαλογραβιέρα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 πρέζα ξερό δυόσμο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και στρώνουμε μια λαμαρίνα με λαδόκολλα.
  • Πλένουμε καλά τα κολοκυθάκια και κόβουμε κατά μήκος στη μέση. Στη συνέχεια, κόβουμε τα κομμάτια στη μέση και ξανά κατά μήκος ώσπου να πάρουμε περίπου 8 ομοιόμορφα κομμάτια από κάθε κολοκυθάκι. Αλατίζουμε τα κολοκυθάκια και τα αφήνουμε στην άκρη για δέκα λεπτά
  • Χτυπάμε το αυγό σε ένα ρηχό πιάτο και αλατοπιπερώνουμε. Σε άλλο μπολ αναμειγνύουμε το ψωμί, το τριμμένο τυρί και τον τριμμένο δυόσμο και αλατοπιπερώνουμε επίσης
  • Βουτάμε κάθε κομμάτι σε αυγό και στη συνέχεια πανάρουμε στο μείγμα του ψωμιού με το τυρί. Στρώνουμε στη λαμαρίνα και τη σάρκα προς τα πάνω
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 15-20 λεπτά, ώσπου να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Σερβίρουμε σε σος της αρεσκείας μας.