Τι να φτιάξω σήμερα; Πικάντικη σούπα με τορτελίνι, μασκαρπόνε, μανιτάρια και σπανάκι


 

Συνταγή για πικάντικη σούπα με τορτελίνι

Κατηγορία Συνταγής: Ζυμαρικά, λαχανικά, Ιταλική Κουζίνα, σούπες, comfort food
Χρόνος Προετοιμασίας: 10’
Χρόνος Μαγειρέματος: 30′
Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη
Ποσότητα: 4-5

Υλικά

250 γρ. τορτελίνι με τυριά ΜΙΣΚΟ
150 γρ. μανιτάρια σιτάκε
1 πράσο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
1½ κουταλάκια του γλυκού τοματοπελτέ
1½ κ.γ. μουστάρδα με σιναπόσπορο
½ κ.γ. φρέσκο θυμάρι
150 γρ. μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
50 γρ. βούτυρο
1400 ml ζωμό κρέατος
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Άλάτι

Για το σερβίρισμα
Τρυφερά φύλλα σπανάκι

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο ενώ κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.

Σε ευρύχωρη κατσαρόλα σωτάρουμε με το βούτυρο, το κρεμμύδι, το πράσο και το σκόρδο για 3-4′, προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το σωτάρισμα για μερικά λεπτά.

Κατόπιν προσθέτουμε την πάπρικα, τον τοματοπελτέ, τη μουστάρδα, το θυμάρι και τον καυτό ζωμό.

Και τέλος προσθέτουμε τα τορτελίνι και βράζουμε για 12′, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη σούπα να κρυώσει ελαφρά.

Ενσωματώνουμε, ανακατεύοντας προσεκτικά, το μασκαρπόνε στη σούπα και σερβίρουμε με τρυφερά φύλλα σπανάκι.

Σημειώσεις για τη συνταγή

– Χρησιμοποιύμε τα μανιτάρια που μας αρέσουν
– Εκτός από μασκαρπόνε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο τυρί κρέμα μας αρέσει
– Μπορούμε να εμπλουτίσουμε τη σούπα με λουκάνικο και μπέικον

Πηγή: newslink.gr

Νεότερη Παλαιότερη