Nτοματόπιτα


 Υλικά για τη ζύμη                                                                     

  • 500 γρ. (4 φλιτζ. τσαγιού) Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) νερό 
  • 30 ml (6 κουτ. σούπας) ελαιόλαδο 
  • 1 κουτ. γλυκού ξύδι λευκό 
  • 5 γρ. (1/2 κουτ. γλυκού) αλάτι     

                                 
Υλικά για τη γέμιση                                                                       

  • 10 ελιές καθαρισμένες
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 4 κούτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 400 γρ. τοματίνια
  • 200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) χυμό τομάτας
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη  
Ετοιμασία

Βάζετε στο μπολ του μίξερ το Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ, το ελαιόλαδο, το ξύδι και το αλάτι και ζυμώνετε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα. Ρίχνετε το νερό σιγά-σιγά, έως ότου η ζύμη να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του μίξερ. Αφήνετε τη ζύμη να ξεκουραστεί, ενώ ετοιμάζετε τη γέμιση. Για την ετοιμασία της γέμισης: Σε μια κατσαρόλα σοτάρετε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα τοματίνια στο ελαιόλαδο. Προσθέτετε το χυμό τομάτας και σιγοβράζετε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τη ρίγανη και τις ελιές ψιλοκομμένες. Αφού κρυώσει το μίγμα, ρίχνετε το ανθότυρο τριμμένο. Χωρίζετε τη ζύμη στα 3 και ανοίγετε 3 φύλλα διαστάσεων 20x20 εκατοστών. Σε ένα βουτυρωμένο ταψί τοποθετείτε το πρώτο φύλλο. Ρίχνετε τη μισή ποσότητα γέμισης και τοποθετείτε το επόμενο φύλλο. Τέλος, ρίχνετε την υπόλοιπη γέμιση, καλύπτετε με το τελευταίο φύλλο και βουτυρώνετε. Ψήνετε στους 170ºC στον αέρα για 45 λεπτά.


sintages-jotis.gr

Νεότερη Παλαιότερη