Καροτόσουπα με πορτοκάλι και κανέλα

 


   

Πρωτότυπη συνταγή, πλούσια σε αρώματα για εκείνους που έχουν απαιτήσεις στη γεύση!

  • Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
  • Χρόνος μαγειρέματος: 50΄

Υλικά (4 μερίδες):

  • 1 κιλό καρότα καθαρισμένα
  • 1 λίτρο χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ξερό κρεμμύδι  χοντροκομμένο
  • 2 ξύλα κανέλας
  • 1 ζωμό  λαχανικών Knorr  «Σπιτικό»
  • 1 κ.γ. ξερό βασιλικό
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4  κ.σ. τυρί κρέμα  light
  • 4 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ παραδοσιακό
  • Κάρι για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Καθαρίζουμε τα καρότα, τα χοντροκόβουμε και τα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο ΑΛΤΙΣ  μαζί με το κρεμμύδι για 8΄.
  2. Σβήνουμε με το χυμό πορτοκαλιού, προσθέτουμε το ζωμό λαχανικών Knorr, την κανέλα, πιπέρι και το βασιλικό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για 40΄.
  3. Περνάμε το μίγμα από το μπλέντερ, πετάμε την κανέλα, το ζεσταίνουμε για 2΄,  προσθέτοντας το τυρί κρέμα.
  4. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή  πασπαλίζοντας με κάρυ.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟ ΣΧΟΛΙΟ:

Τα καρότα είναι πλούσια σε β-καροτένιο: ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό συστατικό, απαραίτητο για την πρόληψη διαφόρων χρόνιων νοσημάτων. Ενεργοποιεί την άμυνα του οργανισμού και ενισχύει την ποιότητα της όρασης.

Η κανέλα διαθέτει «την απόλυτη αντιοξειδωτική δράση» κατέχοντας κορυφαία θέση στην πυραμίδα των τροφίμων της κλίμακας ORAC. Επίσης τροφοδοτεί με μαγνήσιο, το οποίο είναι απαραίτητο για πολλές βιοχημικές διεργασίες του οργανισμού. Παράλληλα βελτιώνει τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, συμβάλλοντας στην καλύτερη ρύθμιση του σακχάρου.

Ο χυμός πορτοκαλιού προσθέτει την απαραίτητη βιταμίνη C και «αντιυπερτασικό» κάλιο.

Μία σούπα με σημαντικές διατροφικές ιδιότητες για την αποτελεσματική τόνωση του ανοσοποιητικού συστήματος, απαραίτητη για άτομα που εμφανίζουν υψηλά επίπεδα οξειδωτικού στρες.

logodiatrofis.gr

Νεότερη Παλαιότερη