Mac n’ cheese...sloorp!

 

Υλικά

350 gr. ζυμαρικά κοράλι ή άλλο κοφτό μακαρόνι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
550 ml. γάλα φρέσκο
30 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
400 gr. τυρί τσένταρ σε φέτες la vache qui rit.
150 gr. παρμεζάνα


100 gr. τυρί la vache qui rit
½ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα καπνιστή ή απλή
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα
> Επιπλέον θα χρειαστείτε
2-3 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα τριμμένη
2 κουταλιές της σούπας φρυγανιά τριμμένη
Πάπρικα

Οδηγίες

Ανοίγουμε τις φέτες του τσένταρ, τις στοιβάζουμε την μια πάνω στην άλλη και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.

Τρίβουμε την παρμεζάνα.

Σε άφθονο αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια 6 περίπου λεπτά και τα κρατάμε al dente.

Ξεκινάμε ετοιμάζοντας το ρου.

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο βάζουμε το βούτυρο και το τοποθετούμε στην φωτιά.

Μόλις κάψει ελαφρά, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα.

Χαμηλώνουμε την θερμοκρασία, προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε ασταμάτητα.
Βράζουμε περίπου για 7 λεπτά μέχρι να πάρουμε μια ωραία δεμένη σάλτσα και αποσύρουμε.

Προσθέτουμε στη σάλτσα τα μπαχαρικά, την μουστάρδα και αφού δοκιμάσουμε αν χρειαστεί λίγο αλάτι.

Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσουν!

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C Κελσίου.

Προσθέτουμε μέσα στην σάλτσα τα μακαρόνια και ανακατεύουμε καλά!

Μοιράζουμε σε ατομικά πυρίμαχα σκεύη ή σε ένα μεγάλο πυρέξ, πασπαλίζουμε με την πάπρικα, λίγη παρμεζάνα και φρυγανιά.

Ψήνουμε για 7-10 λεπτά, ανάλογα με το πόσο ξεροψημένο μας αρέσει!

Αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε το βήμα του ωγκρατέν αλλά το τέλειο σ΄αυτό είναι ότι ενώ η επιφάνεια των μακαρονιών θα ξεροψηθεί ακριβώς από κάτω θα απολαύσετε υπέροχα κρεμώδη μακαρόνια και αυτή η αντίθεση είναι καταπληκτική.

ΠΗΓΗ: funkycook.gr via newslink.gr

Νεότερη Παλαιότερη