Σπιτικά φρέσκα λαζάνια χωρίς γλουτένη

https://xorisglouteni.schaer.com/

 Τα λαζάνια είναι το αγαπημένο φαγητό του πρωτότοκου γιου μου. Δεν ξέρω αν έχει επηρεαστεί από τον Garfield που έβλεπε πιο μικρός. Επειδή όμως λαζάνια χωρίς γλουτένη βρίσκουμε δύσκολα και είναι κρίμα να τα μαγειρεύω χωρίς να μπορώ και εγώ να τα δοκιμάσω, αποφάσισα να φτιάξω μόνη μου έτσι ώστε να τρώμε όλη η οικογένεια το ίδιο φαγητό.

Αφού έκανα περίπου 6 διαφορετικές συνταγές, κατέληξα σε αυτή με αυτό το αλεύρι που μας δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα τόσο στο πιο εύκολο άνοιγμα του φύλλου, όσο και στη γεύση. Άρεσε σε όλη την οικογένειά μου και επίσης δεν κατάλαβαν τη διαφορά από αυτά με τη γλουτένη. Όπως θα έχετε καταλάβει, έχω κάνει πειραματόζωα τα αγόρια μου, μιας και είναι αρκετά περίεργοι με το φαγητό τους και ο καθένας τους έχει άλλη άποψη για το φαγητό. Αφού αυτή η συνταγή πέρασε το τεστ από αυτούς, τότε είναι πλέον εγκεκριμένη και μπορείτε να τη δοκιμάσετε άφοβα.

Ενώ για την καλύτερη μπεσαμέλ θα σας πω το μυστικό μου: βάζω μαζί με το αλεύρι και μπέικιν και έτσι δίνει λίγο παραπάνω όγκο και γίνεται πιο ανάλαφρη. Επίσης σας δείχνω την πιο εύκολη και παράλληλα επιτυχημένη εκδοχή εκτέλεσης της μπεσαμέλ μου. Θα την λατρέψετε!!! Το καλύτερο αλεύρι για μπεσαμέλ είναι το Mix it Farine. Αλλά μπορείτε επίσης χρησιμοποιήσετε το Mix C – Mix Pâtisserie για μια πιο λεπτή υφή, αλλά γίνεται τόσο  με το Mix B – Mix Pane.

Είναι ένα μπελαλίδικο φαγητό όπως το παστίτσιο, που θέλει πολλά υλικά, κατσαρολικά, αλλά με μερικά tips που σας δίνω παρακάτω, θα δείτε ότι τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο αν τα εφαρμόσετε. Ως εργαζόμενη μητέρα έχω μάθει να κάνω κάποια τρικς ώστε να μου διευκολύνουν το καθημερινό μαγείρεμα.

Καταρχάς από το προηγούμενο βράδυ κάντε τη ζύμη και βάλτε την στο ψυγείο. Επίσης μπορείτε από το προηγούμενο βράδυ να κάνετε τον κιμά και να τον βάλετε στο ψυγείο και αυτόν. Στο ίδιο σκεύος που κάνατε τον κιμά, χωρίς να το πλύνετε κάντε και την σάλτσα ντομάτας. Ή αν προτιμάτε προσθέστε τη ντομάτα της σάλτσας μέσα στον κιμά σαν να κάνατε σάλτσα κιμά για μακαρόνια. Οπότε την επόμενη ημέρα έχετε να κάνετε την εύκολη μπεσαμέλ που σας έχω ήδη προτείνει και στο Croque Monsieur χωρίς γλουτένη και να ανοίξετε τα φύλλα ένα προς ένα καθώς κάνετε τη σύνθεση στο ταψάκι. Συνηθίζω να κάνω διπλή δόση κιμά για λαζάνια ή παστίτσιο και τη μισή να την αποθηκεύω στην κατάψυξη για επόμενη φορά. ΄Έτσι εξοικονομώ χρόνο στο μαγείρεμα και επίσης μπορώ να μαγειρέψω πρωί πρωί πριν φύγω για το γραφείο μου, για να αφήσω φρεσκομαγειρεμένο φαγητό στην οικογένειά μου που θα γυρίσουν από το σχολείο πολύ πιο νωρίς από την ώρα που σχολάω εγώ.

Μην σας τρομάζει η μεγάλη αυτή συνταγή γιατί είναι πολύ εύκολη αλλά προπαντός πολύ μα πολύ νόστιμη!

Vivo

 Συστατικά:

Για τη ζύμη

250 γρ.

αλεύρι Mix it Farina

3

μεγάλα αυγά

3 κ.σ.

ελαιόλαδο

3 κ.σ.

γάλα ή νερό

¼ κ.γλ.

αλάτι

Για τον κιμά

500 γρ.

κιμά μοσχαρίσιο

2

κρεμμύδια

2-3 κ.σ.

ελαιόλαδο

60 ml

(4 κ.σ.). κόκκινο κρασί

125 ml

(1/2 φλ.) ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη

125 ml

(1/2 φλ.) νερό

1 κ.γλ.

ρίγανη

2 κ.σ.

μαϊντανό

κύμινο

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

2-3 κ.σ.

ελαιόλαδο

200 ml

ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη

1 κ.γλ.

ρίγανη

1 κ.γλ.

ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα μπεσαμέλ

1 λίτρο

( 4 φλ.) γάλα

6 κ.σ.

αλεύρι Mix C Farina

3 κ.γλ.

μπέικιν πάουντερ

5 κ.σ.

φρέσκο βούτυρο αγελάδος

αλάτι

μοσχοκάρυδο

πιπέρι

Για τη σύνθεση

250 γρ.

τριμμένο κίτρινο τυρί της προτίμησή σας, κασέρι ή γραβιέρα ή παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι ή ότι κίτρινα τυριά έχετε στο ψυγείο σας.

2 κ.σ.

φρέσκο βούτυρο αγελάδος

Παρασκευή:

Για τη ζύμη

  • Σε μία λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε πολύ καλά.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη μας με μεβράνη ή την βάζουμε σε τάπερ που κλείνει πολύ καλά και την αφήνουμε για περίπου 1,5 ώρα να ξεκουραστεί.
  • Όταν είναι έτοιμη, τη χωρίζουμε σε 4 – 5 μπαλάκια, αναλόγως πόσες στρώσεις/φύλλα θέλουμε.
  • Ανοίγουμε το κάθε φύλλο ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες που έχουμε αλευρώσει ελαφριά.

 

Για τον κιμά

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε
  • Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να καραμελώσει.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, έως ότου εξατμιστούν τα υγρά του.

 

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και την αφήνουμε σε μέτρια φωτιά έως να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και μείνει μια σχετικά πηχτή σάλτσα.

 

Για την Μπεσαμέλ

  • Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για την μπεσαμέλ, ταυτόχρονα και κρύα, έτσι όπως τα παίρνουμε από το ψυγείο μας.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα, έως να πήξει και να γίνει κρέμα.
  • Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη

 

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο
  • Απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο και 2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψάκι (35Χ25 περίπου). και τοποθετούμε ένα φύλλο ζύμης λαζάνια ώστε να καλυφθεί ο πάτος.
  • Απλώνουμε μια λεπτή στρώση κιμά, μια στρώση σάλτσα, μια στρώση μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία (φύλλο λαζάνια, κιμάς, σάλτσα ντομάτα, μπεσαμέλ και τυρί) για άλλες 3-4 φορές, όσα δηλαδή είναι και τα φύλλα λαζάνια που έχουμε ανοίξει.
  • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το τοποθετούμε διάσπαρτα πάνω από τη μπεσαμέλ και το τυρί.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά.

Τips

  • Μπορείτε να βάλετε τη ντομάτα όλη στον κιμά και να κάνετε μόνο σάλτσα κιμά, όπως ακριβώς κάνετε και για την μακαρονάδα. Ο λόγος που τα κάνω διαφορετικά είναι για να έχω καλύτερο έλεγχο των υγρών στο ταψάκι μου.
  • Τη ζύμη την κάνω από το προηγούμενο βράδυ και την ανοίγω φύλλο την επόμενη μέρα. Την έχω αφήσει στο ψυγείο μέχρι και 2 μέρες.
  • Την σάλτσα και τον κιμά τον κάνω επίσης από την προηγούμενη μέρα, έτσι ώστε να έχω λιγότερη ώρα μαγείρεμα εκείνη την ημέρα που θα το μαγειρέψω. Πολλές φορές μαγειρεύω διπλή δόση κιμά για παστίτσιο ή για λαζάνια και το μισό το βάζω στην κατάψυξη για άλλη φορά. Ως εργαζόμενη μητέρα προγραμματίζω το φαγητό της εβδομάδας και από το σαββατοκύριακο κάνω προεργασία και το βάζω κατάψυξη μέχρι να το χρειαστώ.
  • Σάλτσα ντομάτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτή που έχετε κάνει για τα μακαρόνια και σας έχει περισσέψει.
  • Μπορείτε να κάνετε τα φύλλα και να τα αφήσετε να στεγνώσουν για 2-3 μέρες. Όταν όμως τα χρησιμοποιήσετε αυτά, τότε τόσο ο κιμάς, όσο και η σάλτσα ντομάτας πρέπει να είναι με αρκετά υγρά ώστε να μπορέσει το φύλλο να ξαναβρεί την υγρασία του. Επίσης καλό θα είναι, σε αυτή την περίπτωση, τα πρώτα 30 λεπτά του ψησίματος να έχετε σκεπασμένο το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και να το αφαιρέσετε στα επόμενα 15 λεπτά που θα ψήνεται έτσι ώστε να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Εγώ κάνω συνήθως διπλή δόση και τη μία τη βάζω στο φαγάκι και την άλλη την κάνω σε μικρότερα φύλλα στα οποία τοποθετώ ανάμεσα τους λαδόκολλα και τα βάζω στην κατάψυξη για επόμενη φορά.
  • Αντί για κιμά μπορείτε να τη δοκιμάσετε με λαχανικά όπως μελιτζάνες και κολοκυθάκια τηγανητά που σας έχουν περισσέψει ή με μανιτάρια ώστε η συνταγή σας να γίνει vegetarian.

Notes

Τα ζυμαρικά αυτά μπορείτε να τα φτιάξετε και με το αλεύρι Mix B. Απλά τότε μειώστε σε 2 κ.σ. το ελαιόλαδο  και σε 2 κ.σ. το γάλα.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!

Τα λαζάνια είναι το αγαπημένο φαγητό του πρωτότοκου γιου μου. Δεν ξέρω αν έχει επηρεαστεί από τον Garfield που έβλεπε πιο μικρός. Επειδή όμως λαζάνια χωρίς γλουτένη βρίσκουμε δύσκολα και είναι κρίμα να τα μαγειρεύω χωρίς να μπορώ και εγώ να τα δοκιμάσω, αποφάσισα να φτιάξω μόνη μου έτσι ώστε να τρώμε όλη η οικογένεια το ίδιο φαγητό.

Αφού έκανα περίπου 6 διαφορετικές συνταγές, κατέληξα σε αυτή με αυτό το αλεύρι που μας δίνει το καλύτερο αποτέλεσμα τόσο στο πιο εύκολο άνοιγμα του φύλλου, όσο και στη γεύση. Άρεσε σε όλη την οικογένειά μου και επίσης δεν κατάλαβαν τη διαφορά από αυτά με τη γλουτένη. Όπως θα έχετε καταλάβει, έχω κάνει πειραματόζωα τα αγόρια μου, μιας και είναι αρκετά περίεργοι με το φαγητό τους και ο καθένας τους έχει άλλη άποψη για το φαγητό. Αφού αυτή η συνταγή πέρασε το τεστ από αυτούς, τότε είναι πλέον εγκεκριμένη και μπορείτε να τη δοκιμάσετε άφοβα.

Ενώ για την καλύτερη μπεσαμέλ θα σας πω το μυστικό μου: βάζω μαζί με το αλεύρι και μπέικιν και έτσι δίνει λίγο παραπάνω όγκο και γίνεται πιο ανάλαφρη. Επίσης σας δείχνω την πιο εύκολη και παράλληλα επιτυχημένη εκδοχή εκτέλεσης της μπεσαμέλ μου. Θα την λατρέψετε!!! Το καλύτερο αλεύρι για μπεσαμέλ είναι το Mix it Farine. Αλλά μπορείτε επίσης χρησιμοποιήσετε το Mix C – Mix Pâtisserie για μια πιο λεπτή υφή, αλλά γίνεται τόσο  με το Mix B – Mix Pane.

Είναι ένα μπελαλίδικο φαγητό όπως το παστίτσιο, που θέλει πολλά υλικά, κατσαρολικά, αλλά με μερικά tips που σας δίνω παρακάτω, θα δείτε ότι τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο αν τα εφαρμόσετε. Ως εργαζόμενη μητέρα έχω μάθει να κάνω κάποια τρικς ώστε να μου διευκολύνουν το καθημερινό μαγείρεμα.

Καταρχάς από το προηγούμενο βράδυ κάντε τη ζύμη και βάλτε την στο ψυγείο. Επίσης μπορείτε από το προηγούμενο βράδυ να κάνετε τον κιμά και να τον βάλετε στο ψυγείο και αυτόν. Στο ίδιο σκεύος που κάνατε τον κιμά, χωρίς να το πλύνετε κάντε και την σάλτσα ντομάτας. Ή αν προτιμάτε προσθέστε τη ντομάτα της σάλτσας μέσα στον κιμά σαν να κάνατε σάλτσα κιμά για μακαρόνια. Οπότε την επόμενη ημέρα έχετε να κάνετε την εύκολη μπεσαμέλ που σας έχω ήδη προτείνει και στο Croque Monsieur χωρίς γλουτένη και να ανοίξετε τα φύλλα ένα προς ένα καθώς κάνετε τη σύνθεση στο ταψάκι. Συνηθίζω να κάνω διπλή δόση κιμά για λαζάνια ή παστίτσιο και τη μισή να την αποθηκεύω στην κατάψυξη για επόμενη φορά. ΄Έτσι εξοικονομώ χρόνο στο μαγείρεμα και επίσης μπορώ να μαγειρέψω πρωί πρωί πριν φύγω για το γραφείο μου, για να αφήσω φρεσκομαγειρεμένο φαγητό στην οικογένειά μου που θα γυρίσουν από το σχολείο πολύ πιο νωρίς από την ώρα που σχολάω εγώ.

Μην σας τρομάζει η μεγάλη αυτή συνταγή γιατί είναι πολύ εύκολη αλλά προπαντός πολύ μα πολύ νόστιμη!

 

Συστατικά:

Για τη ζύμη

250 γρ.

αλεύρι Mix it Farina

3

μεγάλα αυγά

3 κ.σ.

ελαιόλαδο

3 κ.σ.

γάλα ή νερό

¼ κ.γλ.

αλάτι

Για τον κιμά

500 γρ.

κιμά μοσχαρίσιο

2

κρεμμύδια

2-3 κ.σ.

ελαιόλαδο

60 ml

(4 κ.σ.). κόκκινο κρασί

125 ml

(1/2 φλ.) ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη

125 ml

(1/2 φλ.) νερό

1 κ.γλ.

ρίγανη

2 κ.σ.

μαϊντανό

κύμινο

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα ντομάτας

2-3 κ.σ.

ελαιόλαδο

200 ml

ντομάτα τριμμένη στον τρίφτη

1 κ.γλ.

ρίγανη

1 κ.γλ.

ζάχαρη

αλάτι

πιπέρι

Για τη σάλτσα μπεσαμέλ

1 λίτρο

( 4 φλ.) γάλα

6 κ.σ.

αλεύρι Mix C Farina

3 κ.γλ.

μπέικιν πάουντερ

5 κ.σ.

φρέσκο βούτυρο αγελάδος

αλάτι

μοσχοκάρυδο

πιπέρι

Για τη σύνθεση

250 γρ.

τριμμένο κίτρινο τυρί της προτίμησή σας, κασέρι ή γραβιέρα ή παρμεζάνα ή κεφαλοτύρι ή ότι κίτρινα τυριά έχετε στο ψυγείο σας.

2 κ.σ.

φρέσκο βούτυρο αγελάδος

Παρασκευή:

Για τη ζύμη

  • Σε μία λεκανίτσα βάζουμε όλα τα υγρά υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε πολύ καλά.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη μας με μεβράνη ή την βάζουμε σε τάπερ που κλείνει πολύ καλά και την αφήνουμε για περίπου 1,5 ώρα να ξεκουραστεί.
  • Όταν είναι έτοιμη, τη χωρίζουμε σε 4 – 5 μπαλάκια, αναλόγως πόσες στρώσεις/φύλλα θέλουμε.
  • Ανοίγουμε το κάθε φύλλο ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες που έχουμε αλευρώσει ελαφριά.

 

Για τον κιμά

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Χοντροκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε
  • Βάζουμε τον κιμά και σοτάρουμε για 3-5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να καραμελώσει.
  • Στη συνέχεια, προσθέτουμε το κρασί και μόλις εξατμιστεί βάζουμε την τριμμένη ντομάτα, και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε.
  • Καλύπτουμε με το καπάκι, χαμηλώνουμε σε μέτρια φωτιά και βράζουμε για περίπου 20 λεπτά, έως ότου εξατμιστούν τα υγρά του.

 

Για τη σάλτσα ντομάτας

  • Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και την αφήνουμε σε μέτρια φωτιά έως να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά και μείνει μια σχετικά πηχτή σάλτσα.

 

Για την Μπεσαμέλ

  • Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε όλα τα υλικά για την μπεσαμέλ, ταυτόχρονα και κρύα, έτσι όπως τα παίρνουμε από το ψυγείο μας.
  • Τοποθετούμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα, έως να πήξει και να γίνει κρέμα.
  • Την αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε στην άκρη

 

Για τη σύνθεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο
  • Απλώνουμε λίγο ελαιόλαδο και 2-3 κ.σ. σάλτσα ντομάτας σε ένα ταψάκι (35Χ25 περίπου). και τοποθετούμε ένα φύλλο ζύμης λαζάνια ώστε να καλυφθεί ο πάτος.
  • Απλώνουμε μια λεπτή στρώση κιμά, μια στρώση σάλτσα, μια στρώση μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.
  • Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία (φύλλο λαζάνια, κιμάς, σάλτσα ντομάτα, μπεσαμέλ και τυρί) για άλλες 3-4 φορές, όσα δηλαδή είναι και τα φύλλα λαζάνια που έχουμε ανοίξει.
  • Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομματάκια και το τοποθετούμε διάσπαρτα πάνω από τη μπεσαμέλ και το τυρί.
  • Ψήνουμε για 40 λεπτά.

Τips

  • Μπορείτε να βάλετε τη ντομάτα όλη στον κιμά και να κάνετε μόνο σάλτσα κιμά, όπως ακριβώς κάνετε και για την μακαρονάδα. Ο λόγος που τα κάνω διαφορετικά είναι για να έχω καλύτερο έλεγχο των υγρών στο ταψάκι μου.
  • Τη ζύμη την κάνω από το προηγούμενο βράδυ και την ανοίγω φύλλο την επόμενη μέρα. Την έχω αφήσει στο ψυγείο μέχρι και 2 μέρες.
  • Την σάλτσα και τον κιμά τον κάνω επίσης από την προηγούμενη μέρα, έτσι ώστε να έχω λιγότερη ώρα μαγείρεμα εκείνη την ημέρα που θα το μαγειρέψω. Πολλές φορές μαγειρεύω διπλή δόση κιμά για παστίτσιο ή για λαζάνια και το μισό το βάζω στην κατάψυξη για άλλη φορά. Ως εργαζόμενη μητέρα προγραμματίζω το φαγητό της εβδομάδας και από το σαββατοκύριακο κάνω προεργασία και το βάζω κατάψυξη μέχρι να το χρειαστώ.
  • Σάλτσα ντομάτας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και αυτή που έχετε κάνει για τα μακαρόνια και σας έχει περισσέψει.
  • Μπορείτε να κάνετε τα φύλλα και να τα αφήσετε να στεγνώσουν για 2-3 μέρες. Όταν όμως τα χρησιμοποιήσετε αυτά, τότε τόσο ο κιμάς, όσο και η σάλτσα ντομάτας πρέπει να είναι με αρκετά υγρά ώστε να μπορέσει το φύλλο να ξαναβρεί την υγρασία του. Επίσης καλό θα είναι, σε αυτή την περίπτωση, τα πρώτα 30 λεπτά του ψησίματος να έχετε σκεπασμένο το ταψάκι με αλουμινόχαρτο και να το αφαιρέσετε στα επόμενα 15 λεπτά που θα ψήνεται έτσι ώστε να πάρει ωραίο χρώμα.
  • Εγώ κάνω συνήθως διπλή δόση και τη μία τη βάζω στο φαγάκι και την άλλη την κάνω σε μικρότερα φύλλα στα οποία τοποθετώ ανάμεσα τους λαδόκολλα και τα βάζω στην κατάψυξη για επόμενη φορά.
  • Αντί για κιμά μπορείτε να τη δοκιμάσετε με λαχανικά όπως μελιτζάνες και κολοκυθάκια τηγανητά που σας έχουν περισσέψει ή με μανιτάρια ώστε η συνταγή σας να γίνει vegetarian.

Notes

Τα ζυμαρικά αυτά μπορείτε να τα φτιάξετε και με το αλεύρι Mix B. Απλά τότε μειώστε σε 2 κ.σ. το ελαιόλαδο  και σε 2 κ.σ. το γάλα.

Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη!


https://xorisglouteni.schaer.com/

 


 

Vivo Gluten Free

H Βίκη Βογιατζή ή αλλιώς VIVO [από τα αρχικά του ονόματός της: VI(ckie) VO(yagee)] εκτός από μητέρα μιας συμμορίας 2 αγοριών, σύζυγος, γραφίστας, ερασιτέχνης φωτογράφος, είναι και Food Blogger από τον Απρίλιο του 2017.
Από το 1987 εργάζεται ως γραφίστας, στη Θεσσαλονίκη πάντα. Ασχολείται με τη φωτογραφία ερασιτεχνικά και έχει λάβει μέρος σε 3 ομαδικές εκθέσεις. Επίσης έχει ασχοληθεί με την αγγειοπλαστική και έχει 2 συμμετοχές σε ομαδικές εκθέσεις. Κατά τα χρόνια του Λυκείου και των σπουδών της ασχολήθηκε με το θέατρο. Ανήσυχο πνεύμα!
Διαγνώσθηκε με κοιλιοκάκη το Μάιο του 2014.
Όλα όσα ήξερε μέχρι τότε για το αλεύρι και τη συμπεριφορά του, δεν ίσχυαν για το αλεύρι χωρίς γλουτένη. Καθώς πειραματιζόταν όλο και περισσότερο με τα «χωρίς γλουτένη», έμαθε να τα χρησιμοποιεί πιο εύκολα και αισθάνθηκε την ανάγκη να μοιραστεί τις γνώσεις και τις «χωρίς γλουτένη» συνταγές της.

Περισσότερα...

Νεότερη Παλαιότερη