ΘΕΙΟΝ ΕΛΑΙΟΝ - ΤΟ ΠΟΛΥΒΡΑΒΕΥΜΕΝΟ ΠΟΠ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ΤΟΥ ΣΗΤΕΙΑΚΟΥ ΕΛΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΤΟΥ ΕΚΔΟΧΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ.


Αν ψάχνετε για ποιοτικό ελαιόλαδο με ξεχωριστή γεύση, το PENTANOSTIMO σας προτείνει το ΘΕΙΟΝ ΕΛΑΙΟΝ που παράγεται από τους Βιοκαλλεργητές Σητείας. 
Το δοκιμάσαμε και το εντάξαμε στη λίστα με τα αγαπημένα μας προϊόντα.
Αναφορικά με το Θείον Έλαιον, θα βρείτε περισσότερα στοιχεία θα βρείτε στο Δελτίο Τύπου, της εταιρείας, που ακολουθεί... 

 ΠΟΠ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

ΘΕΙΟΝ ΕΛΑΙΟΝ

Πιστοί στις αρχές μας για ανάδειξη των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων του ελαιολάδου που παράγεται της περιοχή της Σητείας Κρήτης βασιζόμενοι στην εμπειρία δεκαετιών και υψηλή τεχνογνωσία δημιουργήσαμε το μοναδικό προϊόν Θείον Έλαιον που για την δημιουργία του επιλέξαμε ελαιώνες με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά:


Ελαιώνες που βρίσκονται στο  Γεωπάρκο Σητείας ορεινούς και ημιορεινούς, ξηρικούς και αρδευόμενους, περιποιημένους ώστε όλη η κόμη των δέντρων να φωτίζεται, με πλούσιο αιολικό δυναμικό και μικροκλίμα και έδαφος που  προσδίδει στον ελαιόκαρπο ανώτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά.


Οι παραγωγοί που καλλιεργούν αυτούς τους ελαιώνες, άνθρωποι με αγάπη σε αυτό που κάνουν αλλά και με ιδιαίτερη ευαισθησία  για το περιβάλλον και σεβασμό για τον άνθρωπο γι’ αυτό από πολλά χρόνια καλλιεργούν αποκλειστικά με τη μέθοδο της βιολογικής γεωργίας.


Η εταιρεία Βιοκαλλιεργητές Σητείας Α.Ε. παρείχε γεωπόνο που στήριξε τους καλλιεργητές με επιτόπιες επισκέψεις, παρακολούθηση και συμβουλές σε όλη την καλλιεργητική περίοδο της ελιάς, στις καλλιεργητικές εργασίες του χειμώνα, στην άνθιση, την καρπόδεση, την ανάπτυξη και την ωρίμανση του καρπού καθώς και το βέλτιστο χρόνο για τη συγκομιδή ώστε να παραχθεί ο άριστος ελαιόκαρπος που θα μπορούσε να παράγει η κάθε περιοχή με τις δεδομένες καιρικές συνθήκες όπως διαμορφώνονται κάθε φορά.


Για την άλεση του συγκομιζόμενου ελαιοκάρπου η σκυτάλη της ποιότητας πέρασε στο ιδιόκτητο ελαιουργείο της εταιρείας που αλέθει αποκλειστικά βιολογικό ελαιόκαρπο με εξαγωγή εν ψυχρώ (ψυχρή έκθλιψη) σε διφασικό.



Η επιλογή των ελαιώνων, οι καλλιεργητικές τεχνικές και η ελαιοποίηση στο διφασικό ελαιουργείο έγιναν με στόχο την παραγωγή ενός  μοναδικού βιολογικού ελαιολάδου κορυφαίας ποιότητας  με άριστα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά και πλούσιο φαινολικό περιεχόμενο.


Το βιολογικό ελαιόλαδο που παρήχθηκε με αυτό τον  τρόπο σας προσφέρεται με τη χαρακτηριστική φρεσκάδα του άγουρου καρπού και την ευχάριστη αίσθηση της ποικιλίας «κορωνέικη», ισορροπημένο, ελαφρά πικρό και μέτρια πικάντικο με μακράς διάρκειας επίγευση πιο πράσινη που θυμίζει φρεσκοκομμένο γρασίδι με πολυπλοκότητα αρωμάτων και αρμονία.


Κάθε φιάλη στα πλαίσια της ιχνηλασιμότητας έχει μοναδικό αριθμό ανίχνευσης που παραπέμπει μέχρι το χωράφι. Ενώ η επιλογή των υλικών έγινε με υψηλά στάνταρ προστασίας του προϊόντος πέρα από την καλαισθησία.


ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ 

Περισσότερα, εδώ...

Νεότερη Παλαιότερη