Advertisement

Main Ad

Σούπα κρέμα κολοκύθας με παρμεζάνα και γαλοπούλα


 

Υλικά


  • 300 γραμμάρια στήθος γαλοπούλας, κομμένο σε κύβους
  • 1 1/2 κιλό κίτρινη κολοκύθα, κομμένη σε κύβους
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
  • 1 πράσο, ψιλοκομμένο (το λευκό μέρος του)
  • 1 ποτήρι ξηρό λευκό κρασί
  • 1 1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • Κρουτόν παξιμαδιού
  • 100 γραμμάρια φλοίδες παρμεζάνας
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μαύρο, αλεσμένο

Εκτέλεση


  1. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε τους κύβους της γαλοπούλας με 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό.
  2. Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε άλλα 50 γραμμάρια Βιτάμ, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο και την κολοκύθα, και σοτάρουμε. Μαγειρεύουμε, έως ότου μαλακώσουν όλα τα υλικά. Σβήνουμε με το κρασί και συμπληρώνουμε με τον ζωμό λαχανικών. Βράζουμε για 45 λεπτά και, στη συνέχεια, σουρώνουμε (κρατώντας τον ζωμό σε ένα μπολ) και πολτοποιούμε όλα τα λαχανικά.
  3. Έπειτα, προσθέτουμε τόσο ζωμό, όσο χρειάζεται, για να πάρει την υφή μιας πηχτής σούπας. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό, καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
  4. Τέλος, προσθέτουμε τα σοταρισμένα κομμάτια της γαλοπούλας, τα κρουτόν με την παρμεζάνα και σερβίρουμε.