Ο καφές μετά το φαγητό

                         


Ο καφές δεν αποτελεί ένα ρόφημα που απλά μας ξυπνάει το πρωί και μας δίνει ενέργεια για να αντιμετωπίσουμε την ημέρα μας! Αντίθετα, πρόκειται για μια προσωπική μας επιλογή που δίνει άρωμα και γεύση στη στιγμή και μας γεμίζει χαμόγελα.

Ο καφές είναι δίπλα μας κάθε ώρα της ημέρας. Δεν γίνεται να ξεκινήσουμε την ημέρα μας εάν δεν πιούμε ένα φλιτζάνι καφέ. Κάθε διάλειμμά μας στο γραφείο γίνεται παρέα με μια κούπα καφέ και κάθε συνάντησή μας με τους φίλους μας στο σπίτι, δεν μπορεί να θεωρηθεί ολοκληρωμένη εάν δεν υπάρχει δίπλα μας ένα ποτήρι ή φλιτζάνι καφέ!

Πως γίνεται λοιπόν ο καφές να λείπει μετά το τέλος ενός γεύματος;

Οι Ιταλοί, οι οποίοι έχουν αρκετές γνώσεις στο θέμα του καφέ, μετά το μεσημεριανό τους γεύμα πίνουν έναν μικρό espresso, ο οποίος τους βοηθάει στη διαδικασία της χώνεψης. Αντίθετα, προτιμούν τον cappuccino τις πρωινές ώρες, γιατί θεωρούν ότι το ζεστό γάλα μετά το φαγητό δεν βοηθάει το στομάχι στη διαδικασία της πέψης!

Οι Έλληνες από την άλλη, κινούνται παραδοσιακά και μετά το φαγητό τους προτιμούν ένα φλιτζάνι ζεστό ελληνικό καφέ, χωρίς γάλα και με λίγη ζάχαρη. Ίσως γιατί ο ελληνικός καφές τους θυμίζει οικείες οικογενειακές στιγμές.

Ο ελληνικός καφές για τους Έλληνες είναι ιεροτελεστία! Μάλιστα, δεν είναι μόνο απολαυστικός και υγιεινός αλλά βοηθάει τον οργανισμό μας, ιδιαίτερα όταν έχει προηγηθεί ένα βαρύ γεύμα!

Ο ελληνικός καφές βοηθάει στην καλύτερη πέψη

Εξαιτίας της καφεΐνης που περιέχει ο ελληνικός καφές βοηθάει τον οργανισμό μας να χωνέψει πιο γρήγορα και πιο εύκολα. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η καφεΐνη αυξάνει τα επίπεδα οξέος στο στομάχι. Διεγείρει την κινητικότητα του εντέρου με αποτέλεσμα να περνάει πιο γρήγορα η τροφή από το γαστρικό υγρό.

Ο ελληνικός καφές βοηθάει στην καύση του λίπους

Η καφεΐνη καταφέρνει να ενεργοποιήσει το νευρικό σύστημα το οποίο με τη σειρά του δίνει εντολή στα λιπώδη κύτταρα, να διασπάσουν το λίπος. Την ίδια στιγμή μάλιστα η καφεΐνη αυξάνει και τα επίπεδα της επινεφρίνης (αδρεναλίνη) στο αίμα.

Ο ελληνικός καφές διευκολύνει τον μεταβολισμό

Η δυνατότητα αυτή του καφέ οφείλεται στις βιοδραστικές ουσίες που υπάρχουν στην καφεΐνη. Έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο ελληνικός καφές μπορεί να αυξήσει τον μεταβολικό σου ρυθμό σε ποσοστό 3-11%!

Άλλες φορές ξανθός, άλλες σκούρος, διπλός με άρωμα ή χωρίς, μερικές φορές χωρίς καφεΐνη ή ακόμα και μονοποικιλιακός, ο ελληνικός καφές των Καφεκοπτείων Λουμίδη είναι ο δικός σου καφές και είναι δίπλα σου μετά από κάθε σου γεύμα!

Επισκέψου το e-shop, των Καφεκοπτείων Λουμίδη, γνώρισε τα χαρμάνια, τους μονοποικιλιακούς και αρωματικούς καφέδες, επίλεξε αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο και απόλαυσε στο φλιτζάνι σου έναν ελληνικό καφέ γεμάτο αρώματα και ιδανικό καϊμάκι, μετά το φαγητό σου!


kafekopteialoumidi.gr

Νεότερη Παλαιότερη