Τάρτα με Ζύμη Μπριζέ, Τυριά, Μανιτάρια και Στήθος κοτόπουλο με Άρωμα από Φρέσκο Θυμάρι


 Υλικά για τη ζύμη:

350 γρ. αλεύρι μαλακό
175 γρ. βούτυρο
2 τμχ κρόκους αυγών
75 γρ. νερό
5 γρ. αλάτι
5 γρ ζάχαρη

Υλικά για τη γέμιση:

500 γρ. μανιτάρια λευκά
100 γρ ξερό κρεμμύδι
45γρ ελαιόλαδο
5 γρ θυμάρι φρέσκο
αλάτι & πιπέρι
200 γρ. Καλαθάκι Λήμνου τριμμένο στο χέρι
150 γρ. Γροθοτυράκι τριμμένο
2 τμχ αυγά
250 γρ στήθος κοτόπουλου

Τρόπος Εκτέλεσης :

Ξεκινάμε με τη ζύμη κοσκινίζοντας το αλεύρι. Στο κάδο του μίξερ βάζουμε το βούτυρο
και τα αλεύρια και τα χτυπάμε μέχρι να σβολιάσουν . Ρίχνουμε ένα- ένα τα αυγά. Ρίχνουμε
το νερό, το αλάτι και την ζάχαρη και χτυπάμε να ομογενοποιηθούν. Τυλίγουμε την ζύμη με
μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον για μια ώρα .
Ανοίγουμε τη ζύμη, τη χωρίζουμε στα 2 και τοποθετούμε την μία σε καλά βουτυρωμένη
ταρτιέρα.
Την άλλη την συντηρούμε στο ψυγείο ή την κατάψυξη. Τρυπάμε καλά τον πάτο της
τάρτας βάζουμε λαδόκολλά και όσπρια για βάρος και την ψήνουμε για 8-10 λεπτά ή μέχρι
να ροδίσει, σε προθερμασμένο φούρνο στους 180° C.

Για να φτιάξουμε τη γέμιση, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο
για 4-5 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το θυμάρι, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε
για 10-12 λεπτά μέχρι να χάσουν τα υγρά τους τελείως. Μεταφέρουμε σε ένα μπολ και
αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε στα μανιτάρια, το κοτόπουλο ψιλοκομμένο , τα
τυριά και τα αυγά και ανακατεύουμε καλά

Μεταφέρουμε τη γέμιση στην ταρτιέρα με τη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο
φούρνο στους 180° C για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Tips: Τα όσπρια που έχουμε χρησιμοποιήσει για βάρος δεν μαγειρεύονται, μπορούμε όμως
αφού κρυώσουν να τα διατηρήσουμε σε ένα βάζο για μελλοντική χρήση ως βάρος σε ζύμη
τάρτας.

Καλή επιτυχία !!! 

Ο Στράτος Ιωσηφέλης είναι Σεφ και διδάσκει στα ΙΕΚ PRAXIS. Δείτε τι ακριβώς έχει κάνει στον σύνδεσμο: http://www.iekpraxis.gr/ekpaideyths/stratos-iosifellisvia greekqualityproducts.gr


Νεότερη Παλαιότερη