Την Καθαρά Δευτέρα, μαγειρεύουμε...Καλαμαράκια τηγανητά σε τραγανή κρούστα, με λεμονάτη σάλτσα ταραμά


 

Θα χρειαστώ υλικά για 4 μερίδες

  • 1 kg καλαμαράκια, σε λεπτές ροδέλες
  • 1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (για την κρούστα)
  • 1 φλ. σιμιγδάλι ψιλό (για την κρούστα)
  • 1 φλ. ρυζάλευρο (για την κρούστα)
  • 1 κουτ. γλυκού κουρκουμάς (για την κρούστα)
  • 1 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν (για την κρούστα)
  • αλάτι (για την κρούστα)
  • 100 g ταραμάς (για τη σάλτσα ταραμά)
  • 120 g μπαγιάτικο ψωμί χωρίς την κόρα, μουλιασμένο σε νερό και καλά στραγγισμένο (για τη σάλτσα ταραμά)
  • 60 ml νερό (για τη σάλτσα ταραμά)
  • 200 ml ελαιόλαδο (για τη σάλτσα ταραμά)
  • 60 ml χυμός λεμονιού ή λάιμ (για τη σάλτσα ταραμά)
  • 5 g ξύσμα λεμονιού (για τη σάλτσα ταραμά)
  • 3 g καστανή ζάχαρη (για τη σάλτσα ταραμά)

Ας μαγειρέψουμε

Καλαμαράκια: Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε 5-6 εκ. ελαιόλαδο από τον πάτο της και τη βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι όλα τα υλικά για την κρούστα σε ένα μπολ, βουτάμε στο μείγμα τα καλαμαράκια, σε δόσεις, τα τινάζουμε και τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά για 1/2-1 λεπτό την κάθε δόση. Προσοχή, δεν τα τηγανίζουμε όλα μαζί, γιατί θα πέσει η θερμοκρασία στο τηγάνι και θα βράσουν, και επίσης δεν τα αφήνουμε περισσότερη ώρα, γιατί θα σκληρύνουν και θα γίνουν σαν λάστιχο. Σάλτσα ταραμά: Βάζουμε στο μούλτι ή στο μπλέντερ όλα τα υλικά για τον ταραμά και χτυπάμε πολύ καλά να γίνει μια λεία σάλτσα. Συνοδεύουμε τα καλαμαράκια.
Νεότερη Παλαιότερη