Τα τρία τρικ για να «σώσουμε» φαγητό που παράπεσε το αλάτι (vid) Το παρατεταμένο «ωωωωχ» την ώρα της δράσης στο μαγείρεμα, συνήθως έχει δύο λόγους. Είτε… κάηκε το φαγητό, είτε μας έπεσε πολύ αλάτι. Για το πρώτο είναι αλήθεια ότι δε μπορούμε να κάνουμε πολλά. Για το δεύτερο όμως, υπάρχει λύση. Λύσεις πιο σωστά.

Είναι τρεις οι τρόποι οι πιο διαδεδομένοι τρόποι «μπολιάσματος» του φαγητού μου μαγειρεύεται και ξαφνικά του παραπέφτει αλάτι μέσα. Αλλά υπάρχει και… νικητής.

Ο ένας είναι το ψωμί. Μια φέτα μέσα, τραβάει το αλάτι, αλλά μουλιάζει κιόλας, μπορεί να βγάλει ψίχα και να μας χαλάσει τη συνταγή. Αν δεν έχουμε άλλο, γίνεται η δουλειά.

Ο δεύτερος είναι το καρότο. Αυτό έχει άλλον κίνδυνο. Οτι θα βγάλει τη γεύση του στο φαγητό. Η οποία είναι μια χαρά βέβαια, αλλά μπορεί να μην ταιριάζει με το φαγητό μας.

Ο… νικητής, είναι η πατάτα. Καθαρίζουμε μία, την πετάμε μέσα, την αφήνουμε να βράσει, την αφαιρούμε στο τελείωμα του μαγειρέματος. Τραβάει μεγάλη ποσότητα αλατιού, δεν αφήνει… ίχνη και ούτε αλάτι, ούτε ζημιά.

www.kalopernao.gr
Νεότερη Παλαιότερη