Advertisement

Main Ad

Τονοσαλάτα με γιαούρτι, cottage cheese, μουστάρδα και "καλή καρδιά"!

H τονοσαλάτα τρώγεται και τις κρύες μέρες του χειμώνα, αρκεί να τη συνοδέψετε με ζεστό ψωμί (και του τοστ, μας κάνει), ένα ποτήρι καλό κρασί και καλή καρδιά...
Γι΄αυτό, σας προτείνουμε μια εύκολη συνταγή, που ναι μεν δεν έχει πολλές θερμίδες, αλλά μπορεί και να σας γίνει συνήθεια!
(picture found on http://janiceameesglutenfree.com/)
Υλικά

1 κονσέρβα τόνο
2/3 φλυτζανιού cottage-cheese, χωρίς λιπαρά, κατά προτίμηση
    4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
    1/4 μικρού (φρέσκου ή κόκκινου, ανάλογα με το γούστο σας) κρεμμυδιού, κομμένο σε λεπτές φέτες
    1 κοτσανάκι celery, ψιλοκομμένο
    1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα 
    χυμό ενός λεμονιού
    λίγο άνηθο, ψιλοκομμένο
      Πιπέρι, προαιρετικά

Οδηγίες


Απλούστατα, ρίξτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπωλ, προσθέστε και πολύ λίγο αγνό παρθένο ελαιόλαδο, προαιρετικά, ανακατέψτε καλά με 2 ξύλινες κουτάλες, σερβίρετέ την σε πιάτα πάνω σε μαρουλόφυλλα, και voilà...

Καλή σας όρεξη!