Advertisement

Main Ad

ADD OREO, δοκιμάστε το

ADD OREO, γλυκό με δοκιμή

Και να η συνταγή που σας έταξα...
Add Oreo
Υλικά για 10 μερίδες
Χρόνος Προετοιμασίας: 45'

Υλικά για την βάση:
  • 1 1/2 πακέτο των 176γρ. μπισκότα OREO θρυμματισμένα
  • 100 γρ. βούτυρο λιωμένο
Υλικά για την κρέμα:
 330γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
300 γρ. τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
170 γρ. άχνη
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανίλιες)
1/2 πακέτο των 176 γρ. μπισκότα OREO θρυμματισμένα

Για την επικάλυψη:
 150 γρ. κουβερτούρα
70 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 κουταλιά βούτυρο

Εκτέλεση:



  • Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση. Σε ένα μπολ ενώνουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα με το λιωμένο βούτυρο. Στρώνουμε αυτό το μείγμα σε μια φόρμα-δαχτυλίδι με αποσπώμενο πάτο και διάμετρο περίπου 21 εκ. Την αφήνουμε στην άκρη και προχωρούμε στη γέμιση.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ στη χαμηλότερη ταχύτητα. Σταδιακά αυξάνουμε την ταχύτητα και σταματάμε το χτύπημα μόλις δούμε ότι έχουμε μια σφιχτή σαντιγί. Προσέχουμε ωστόσο να μην χτυπήσουμε την κρέμα γάλακτος υπερβολικά και γίνει σαν βούτυρο.
  • Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, χτυπάμε το τυρί κρέμα με την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε ένα αφράτο μείγμα. Προσθέτουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ενσωματώνουμε και αυτά στην κρέμα, με απαλές κινήσεις.
  • Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση και ισιώνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού.
  • Τέλος, ετοιμάζουμε την επικάλυψη. Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να σχηματιστεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά και περιμένουμε 10' λεπτά να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος.
  • Στρώνουμε τη σοκολατένια επικάλυψη πάνω από την κρέμα και τοποθετούμε το γλυκό σεο ψυγείο για 4 ώρες τουλάχιστον και ιδανικά για ολόκληρο το βράδυ!
Καλή σας επιτυχία!