Συνταγή για Cake με 1 μήλο και 17 εκατομμύρια προβολές


Λαχταρίσατε cake και ψάχνετε μια εύκολη και γρήγορη συνταγή;

Γιατί, λοιπόν, δεν δοκιμάζετε τη συνταγή που σας προτείνω, με πολύ λίγα υλικά. αλλά πάνω από 17 εκατομμύρια προβολές στο youtube; 

Θα χρειασθείτε μόνο


1 αυγό
1 μήλο (ή και 2, προαιρετικά)
150 ml γάλα
60 γρ. ζάχαρη
60ml  λάδι (όχι απαραίτητα ελαιόλαδο)
Μια πρέζα αλάτι 
7 γρ. βανίλια
8 γρ. baking powder
150 γρ. αλεύρι
1 κουταλιά της σούπας ξύδι

Οδηγίες

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι (να έχει και καπάκι, για το ψήσιμο) και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές (τουλάχιστον) ζάχαρη όλη την επιφάνεια του.

Πλένουμε το μήλο και το κόβουμε σε ροδέλες.
Τοποθετούμε ένα καπάκι από πλαστικό μπουκάλι στο κέντρο κάθε ροδέλας, το πιέζουμε ελαφρά και το στριφογυρίζουμε 1-2 φορές πριν το απομακρύνουμε μαζί με τους σπόρους του μήλου.

Τοποθετούμε τις ροδέλες στο τηγάνι.

Σε ένα μπωλ σπάμε το αυγό, προσθέτουμε την πρέζα αλατιού, τη βανίλια, 3 πολύ γεμάτες κουταλιές ζάχαρη και χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί, καλά, με σύρμα χειρός.

Προσθέτουμε το λάδι και χτυπάμε και πάλι, μέχρι να σχηματιστεί ένα μάλλον παχύρευστο μείγμα.

Προσθέτουμε το γάλα, χτυπάμε, και στη συνέχεια ρίχνουμε στο μπωλ το αλεύρι σε 2 δόσεις, χτυπώντας πάντα ενδιάμεσα.

Μόλις σχηματιστεί ένας απαλός χυλός, προσθέτουμε το baking powder σουρώνοντάς το και στο τέλος μια κουταλιά ξύδι. (Προσωπικά, θα δοκιμάσω, σήμερα κιόλας τη συνταγή, χωρίς το ξύδι...)

Ρίχνουμε τον χυλό στο τηγάνι, πάνω από τις ροδέλες του μήλου, τοποθετούμε το τηγάνι σε χαμηλή προς μέτρια φωτιά, σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε για 20 λεπτά, περίπου.

Στη συνέχεια, αφαιρούμε το καπάκι (το κέϊκ θα έχει ήδη φουσκώσει από πάνω), ανασηκώνουμε τις πλευρές του με σπάτουλα σιλικόνης, καλύπτουμε το τηγάνι με μια πιατέλα και αναποδογυρίζουμε το κέϊκ σε αυτό, "γλυστρώντας" το στη συνέχεια στο τηγάνι με τη βοήθεια της σπάτουλας και το αφήνουμε στη φωτιά για 5 λεπτά, χωρίς καπάκι, ώστε να ψηθεί και η άλλη πλευρά.

Το τοποθετούμε σε πιατέλα, το κόβουμε σε λαχταριστές φέτες και το απολαμβάνουμε.

Σημείωση: Αλείψετε γενναιόδωρα το τηγάνι και πασπαλίστε σε όλη την επιφάνειά του τη ζάχαρη αλλά και ψήστε σε χαμηλή φωτιά για να μην σας κολλήσει το κέϊκ.

Κατά τα άλλα, δοκίμασα τη συνταγή και βγήκε εξαιρετική. Οπότε...

 

καλή μας επιτυχία!



#pentanostimo  #youtube  #cake
Νεότερη Παλαιότερη