Συνταγή για Χριστουγεννιάτικα shortbreads (by Victoria Giannara)


Υλικά

  • 225 γρ.  αλεύρι γ.ο.χ  Μύλοι Αγίου Γεωργίου
  • 100 γρ Corn Flour 
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη 
  • 250 γρ.  Βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ αλάτι 
  • 1 stick βανίλια Μαδαγασκάρης (προαιρετικά)
  •  επιπλέον αλέυρι για το άνοιγμα της ζύμης

 

Εκτέλεση

  1. Στον κάδο του mixer χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι αυτά να ενσωματωθούν. 
  2. Προσθέτουμε με τα υπόλοιπα υλικά μας και ζυμώνουμε είτε με μια ξύλινη κουτάλα είτε με τα χέρια μέχρι να ομοιογενοποιηθεί η ζύμη μας. ( Θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να συμβεί όμως είναι κάτι που δεν θα πρέπει να σας αγχώσει. Ωστόσο, προσπαθήστε να μην «δουλέψετε» υπερβολικά τη ζύμη σας, καθώς αυτό θα έχει αποτέλεσμα τα μπισκότα να είναι σκληρά). 
  3. Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και αφού την τυλίξουμε με μεμβράνη την τοποθετούμε στο ψυγείο όχι για λιγότερο από μία ώρα. 
  4. Σε μία επιφάνεια τοποθετούμε μία λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με αλεύρι και με έναν πλάστη ανοίγουμε τη πρώτη ζύμη σε πάχος 0,5 εκ. 
  5. Δίνουμε στη ζύμη μας τα σχήματα που θέλουμε (κουπ πατ) και τοποθετούμε με προσοχή τη λαδόκολλα στο ταψί μας. Το ίδιο κάνουμε και με την υπόλοιπη ζύμη.
  6. Τα τοποθετούμε πάλι στο ψυγέιο για μία ώρα
  7. Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 160 ο C, αέρα.
  8. Ψήνουμε τα μπισκότα μας σε προθερμασμένο φούρνο, για 15-20 λεπτά ή μέχρι οι άκρες τους να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.
  9. Μόλις αυτά είναι έτοιμα – και πίστεψέ με θα το καταλάβεις από τη μυρωδιά – τα αφαιρούμε από το φούρνο και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν. 
  10. Προαιρετκά μπορείς να τα πασπαλίσεις με ζάχαρη άχνη ή να τα διακοσμίσεις με γλάσσο.


Για περισσότερες συνταγές, συμβουλές και tips 
επισκεφθείτε την Βικτώρια Γιανναρά, 
στο "σπίτι" της,
www.victoriagiannara.com

 

Νεότερη Παλαιότερη